Festivals for Compassion tonen meer dan 50 europese festivals die vanwege de coronacrisis niet door kunnen gaan. De festivals uiten dat in het delen van de speciaal geschreven solo-compositie ‘Thin Air’ van de Grieks-Nederlandse Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki.

Festivals for Compassion is een initiatief van Wonderfeeleen meerdaags klassiek muziekfestival in de openlucht. Toen festival na festival werd afgelast, zocht Wonderfeel naar een symbool om solidariteit en verbondenheid vorm te geven, over landsgrenzen heen. Elk festival kiest zijn eigen artiest en instrument. Het stuk beleefde op 20 juni zijn première op NPO Radio 4. Sindsdien reist het stuk tot eind november kriskras door Europa.

Deventer de hoogte in

In het kader van Festivals for Compassion en ‘Deventer Op Stelten’ is er op zaterdag 11 juli om 12.00 uur een bijzondere carillonbespeling op 42 meter hoogte. Stadsbeiaardier Bauke Reitsma zal zijn bewerking van het speciaal geschreven muziekstuk ‘Thin Air’ spelen op het carillon van de Grote of Lebuinuskerk.

De uitvoering is tevens online te volgen via www.deventeropstelten.nlwww.festivalsforcompassion.com en de social media van ‘Festivals for Compassion’ en ‘Deventer Op Stelten’Daarnaast is er van 10 t/m 12 juli extra aandacht voor de afgelopen jaren van ‘Deventer Op Stelten’ via de social media van het festival.