In het weekend van de Deventer Boekenmarkt zal er wel aandacht zijn voor het boek en poëzie. RTV Oost dook in het archief en brengt op zaterdag 1 augustus vanaf 17.10 uur een speciale uitzending met interviews, terugblikken en beelden van de Deventer Boekenmarkt en Het Tuinfeest.  

Op zondag 2 augustus, de dag van de Deventer Boekenmarkt, brengen de bijzondere machines van Skryf op de Brink en het Grote Kerkhof tussen 11.30 en 15.30 uur een ode aan de deelnemers van de Boekenmarkt met namen van boekhandelaren in letters van schelpenzand. Bovendien zijn alle boekhandelaren en antiquariaten in de Deventer binnenstad op deze zondagmiddag 2 augustus speciaal geopend.  

Dichtwedstrijd

Daarnaast is er deze dag een viering rondom het thema boeken en poëzie in de LebuïnuskerkDe winnaar van de Deventer dichtwedstrijd zal zijn of haar gedicht voordragen. De andere ingezonden gedichten komen in de kerk te hangen en worden verzameld in een groot plakboek. ‘s Middags is het Lebuïnuscafé geopend, waarbij stadstroubadour Maarten van Veen te gast isWim Diepenhorst op het orgel speelt en men de toren kan beklimmen.