Op dit moment is Tjeerd fractievoorzitter van de GroenLinks fractie in de raad van Deventer. De fractie bestaat momenteel uit vijf leden, een resultaat dat de partij natuurlijk in 2022 wil evenaren of liever nog: overtreffen! 

De afgelopen 12 jaar heb ik mij met veel plezier en energie ingezet voor GroenLinks Deventer; vanaf 2010 als opvolgend raadslid en vanaf 2016 als raadslid en trotse fractievoorzitter” vertelt Tjeerd. “Ik wil mij heel graag ook na maart 2022 inzetten voor de groene en sociale plannen van GroenLinks. Ik voel me dan ook vereerd dat de leden mij opnieuw hun vertrouwen hebben gegeven.” 

Tjeerd combineert zijn raadslidmaatschap met zijn baan als milieukundig ingenieur en leidinggevende bij een middelgroot adviesbureau. Met zijn gezin woont hij in het prachtige Diepenveen op een steenworp van de binnenstad waar hij zijn vrije tijd vooral doorbrengt met werken in zijn moestuin. Op de vraag waarom hij nog wel vier jaar door wil als raadslid zegt hij   

“Als lid van de raad kun je echt het verschil maken. Ik vind het belangrijk om concrete resultaten te boeken. Een goede teamsamenwerking is absoluut nodig om successen te kunnen behalen. Het is hartverwarmend om te zien dat er ook veel jongeren op de lijst staan die echt bevlogen met politiek bezig willen zijn. Met deze club enthousiaste mensen gaat het de komende vier jaar vast weer lukken!”