Zo is er onder meer een Live OK in de schouwburg, een Verwendag voor (ex)borstkankerpatiënten, een speciaal optreden van de Bedside Buskers en gaan toprestaurants uit de regio koken voor de patiënten.

10 jaar

Bij de bouw van het ziekenhuis, een demonstratieproject van de EU, is destijds goed gekeken naar de inrichting en het gebruik van duurzame materialen. Een healing environment was daarbij het uitgangspunt. Die jaren erop is gebleken dat bezoekers van het Deventer Ziekenhuis het daadwerkelijk een prettig, helend gebouw vinden, gelegen in een mooie natuurlijke omgeving. 

Ook Nadia is 10 jaar

Het is precies tien jaar geleden dat Nadia Chiara Marcia als eerste baby in de nieuwbouw werd geboren. Om precies 07.39 uur zag ze het levenslicht. 3265 gram. Ze werd ter wereld gebracht terwijl de verhuizing van het oude naar het nieuwe ziekenhuis in volle gang was. Giulia, moeder van Nadia: ‘Ik weet het nog goed. Het was best chaotisch. Ze reden mij naar binnen op een bureaustoel. En eigenlijk wisten de artsen ook nog niet waar ze naartoe moesten. “Links, links, links”, riep de gynaecoloog nog.’ Nog geen half uur nadat Giulia het splinternieuwe ziekenhuis binnenkwam, werd Nadia geboren.  Haar tienjarige verjaardag heeft Nadia inmiddels gevierd met een discofeestje.