De beslissing om de wedstrijd te verplaatsen is uiteindelijk tot stand gekomen na overleg tussen de clubarts van Go Ahead Eagles en de bondsarts van de KNVB. 

Reden van de aanvraag van uitstel was het grote aantal spelers met coronagerelateerde problematiek, in combinatie met meerdere blessuregevallen. “Voor vanavond hadden we in feite tien eerste selectie-spelers over. Plus één doelman uit de Onder-21, die met een trainingsachterstand kampt doordat de Onder-21 niet volledig mag trainen. Dus hiermee haalden we de volgens de regels vereiste dertien beschikbare spelers niet”. 

Het is een optelsom die Go Ahead Eagles deed besluiten uitstel aan te vragen bij de KNVB. “Afgelopen dinsdag hebben we ‘gewoon’ gespeeld, zonder morren”, zegt Van Dop. “Dit wel veelal met spelers die maandenlang geen hele wedstrijd hebben gespeeld, omdat oefenwedstrijden niet toegestaan zijn. Dan was het met het oog op blessures – tegen Jong PSV zagen we doelman Michaelis helaas al uitvallen met een spierblessure – onverantwoord om drie dagen later weer te spelen. Zeker nu we geen wisselmogelijkheden hebben, anders dan Onder-21-spelers die veelal met een trainingsachterstand kampen en ook al maanden geen wedstrijd hebben gespeeld.” 

Jan Willem van Dop is blij dat zowel de KNVB als TOP Oss begrip toonde voor de situatie van Go Ahead Eagles. “Voor de voortgang van de competitie is gekozen om de wedstrijd nog wel in deze speelronde te spelen, maar dus op zondag. Die twee dagen maken al een heel verschil. Ik denk daarom dat je kunt spreken van een gulden middenweg.”