De tentoonstelling maakt deel uit van het gelijknamige festival dat van 1 tot 10 december wordt gehouden in Amsterdam, Rotterdam en Deventer. Het festival start op 1 december in Deventer met Live Performances van de instrumentmakers Dianne Verdonk, Karel van der Eijk en Tom Verbruggen. Van hen is ook werk te zien in de tentoonstelling.

De bezoeker wordt uitgenodigd om de instrumenten en. installaties te bespelen zoals bij de installatie ‘Crackle-Canvas’ van Tom Verbruggen; een serie interactieve schilderijen waarvan het canvas als instrument kan worden bespeeld of het tafelpvcpijporgel en het potdekselorgel van Karel van der Eijk waarbij je met een mobiele luchtblazer je eigen compositie maakt.

Het festival start in Deventer op 1 december om 20.30 uur met Live Performances van de instrumentmakers Dianne Verdonk, Karel van der Eijk en Tom Verbruggen in Kunstenlab en De Perifeer.

Het programma is in geen van de drie steden hetzelfde en is zo gepland dat het complete programma te bezoeken is. De bezoeker vindt alle informatie op instrumentsmakeplay.nl