Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert dit jaar samen met Intratuin voor de zesde keer de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’. Dit met als doel een nog groener Nederland creëren. Planten zorgen niet alleen voor een prettig leefklimaat maar ook voor een betere biodiversiteit. Bijvoorbeeld is er dan meer voedsel voor bijen en vlinders. Daarnaast dragen ze een steentje bij aan natuurlijke oplossingen voor de gevolgen van de klimaatverandering.

 

Actie

Als je interesse hebt kan je op zaterdag 28 maart tussen 10:00 en 15:00 met een tuintegel van minimaal 30 x 30 cm naar een vestiging van Intratuin. Daar staan vrijwilligers van Groei & Bloei klaar om de tegel aan te nemen. Vervolgens ontvang je een voucher voor een gratis actieplant.

 

Voorwaarden

  • Alleen op zaterdag 28 maart tussen 10:00 en 15:00 kan je de tegel inleveren
  • De tegel is minimaal 30 bij 30 cm
  • Meerdere tegels met een gezamenlijk oppervlakte van 30×30 cm zijn ook een mogelijkheid en worden gezien als één tegel
  • Je mag maximaal één tegel per persoon inleveren
  • Je mag maximaal 1 tegel per huishouden inleveren
  • Voor de actie geldt OP=OP

 

Klimaatbestendig

Tuinvereniging Groei & Bloei en Intratuin adviseren meer planten in de tuin te zetten. Meer planten in de tuin zorgen voor onder andere de volgende voordelen; meer planten en minder tegels betekent minder wateroverlast.  Ook blijft de warmte boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin. Ook zorg je door je tuin bij- en vlindervriendelijk te maken, nodig je ze uit om in je tuin te komen.

 

Meer informatie is te vinden op de website van Intratuin en Groei & Bloei.