Zaterdag om 9.00 uur gaan wordt het startschot gegeven door Rob de Geest, wethouder van Deventer met Sport , welzijn in zijn portefeuille. 

Normaliter zou het roparunteam tijdens het pinksterweekend de route van Parijs naar Rotterdam afleggen. Maar door de coronasituatie is de buitenlandse route geannuleerd en zal het team in oktober de route in Nederland afleggen.

Mocht u zich afvragen wat de roparun inhoudt en wat de doelstelling van dit team is kijk dan op  de webpagina: http://www.runforcancer.nl
Kort samengevat wil dit team geld inzamelen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en een deel van de gelden doneren aan Hospice de Winde in Deventer. Met als tegenprestatie een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam.  

Met 2 loopteams, begeleiders, masseurs, fietsers, cateringverzorgers zal dit Roparun team in de omgeving van Deventer 300 kilometer gaan afleggen.  De loopteams zullen elk 3 routes afleggen van gemiddeld 50 kilometer. De routes lopen richting Zutphen via Klarenbeek, Bathmen en Olst via Diepenveen. Er wordt gelopen volgens hetzelfde principe als de Roparun, dat wil zeggen in estafettevorm, non stop door. Als het 1e team op de route loopt is het 2e team aan het rusten. Komt het 1e team binnen dan zal het 2e team dezelfde route gaan afleggen. Deze wordt dan bij thuiskomst weer afgelost door team 1 enzovoort tot beide teams de 3 routes afgelegd hebben   

Wilt u meer weten, kennismaken of doneren kom dan 1e pinksterdag even langs het kampement van het roparunteam bij hospice de Winde. De koffie staat klaar.