Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Het evenement staat symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen. Door de berg te beklimmen voelen de deelnemers hoe het is om strijd te voeren, maar om desondanks toch door te gaan.

“De onmacht die ontstaat door kanker kunnen wij omzetten in kracht. Dit doen we door samen met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen te verleggen. Wij beklimmen de berg zes keer en we willen graag minimaal € 25.000,- ophalen voor dit goede doel.” laat Team Brandweer IJsselland op de website weten.

Sponsoracties

Er wordt geld opgehaald door sponsoracties te organiseren. De eerste sponsoractie is inmiddels een feit en was een succes. “We hebben op 18 januari meegedaan met de MTB veldtoertocht in Staphorst. Diverse fietsers meldden zich ‘s ochtends bij de kazerne in Staphorst om een ronde van 35 of 60 kilometer te fietsen. Middels een vrije gift kon men deelnemen aan deze toertocht en op die manier is er een mooi bedrag opgehaald voor kankeronderzoek”, vertelt Wilfrid Pappot, teamlid Brandweer IJsselland.

De eerstvolgende sponsoractie is op zaterdag 29 februari 2020. De kazerne in Hardenberg opent dan haar deuren van 10.00 tot 18.00 uur. Er zullen diverse activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Tegelijkertijd kan er deelgenomen worden aan een spinningmarathon. 

Opgeven voor deze sponsoractie kan door een mail te sturen naar m.kappert@vrijsselland.nl of naar w.pappot@vrijsselland.nl.