Met zijn band probeert Pierhagen een brug te slaan tussen de muziek uit zijn vaderland Colombia en Europa, waar hij zijn muzikale opleiding heeft genoten. Zijn sound klinkt fris met sterke melodieën die op een geraffineerde manier zijn doorweven met Latin ritmes. Zijn eerste album dateert uit 2011 en is in Colombia opgenomen met plaatselijke muzikanten. 

Tico Pierhagen is afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht. Daarnaast heeft hij de titel ‘European Media Master of Arts’ verkregen aan de universiteit van Portsmouth, Engeland. Ook heeft hij vele jaren doorgebracht aan het conservatorium van Rotterdam om zijn pianospel nog verder te verfijnen.
 In 2016 kreeg hij de prestigieuze ‘Fondo Mixto de Cultura’ award van de Colombiaanse overheid als waardering van zijn relevante bijdrage aan de cultuur in zijn geboorteland. 

In verband met de beperkingen zal het concert die zondag twee keer worden uitgevoerd voor steeds vijftig bezoekers. De eerste set begint om 14.30 uur en de tweede set rond 16.15 uur. 

Bezetting: 

            Tico Pierhagen – Piano 

            Enrique Firpi – Drums 

            Dave Breidenbach – Bas 

            Miguel Boelens – Saxofoon 

            Frans Cornelissen – Trombone
 

Meer informatie en kaarten via www.tasteofjazz.nl. 

Datum: zondag 20 juni 2021 

Aanvangstijd: 14:30 uur en 16:15 uur 

Locatie: Bibliotheek, Stromarkt in Deventer.