Het begon allemaal in het voorjaar van 2012 toen muziekdocenten Arjen van El en Arjan Stam het tijd vonden dat er in Deventer een podium voor jazzmuziek zou ontstaan. Zij vonden in de uitbater van de Fermerie en jazzliefhebber Han Koerhuis een enthousiaste medestander om dit in zijn locatie op poten te zetten. Met wat eigen spaargeld werd de eerste apparatuur aangeschaft en kon de concertreeks beginnen.

Van El: “Het was toch te gek voor woorden dat er in een stad als Deventer geen goed jazzpodium meer was sinds het sluiten van La Balance aan de Brink; wij vonden dat we in dat gat moesten springen”. Arjan Stam vult hem aan: “Deze muziek heeft een groot en trouw publiek; dat blijkt wel uit de bezoekersaantallen die wij trekken; de Fermerie is regelmatig uitverkocht bij onze concerten en dan zijn er zo’n 130 mensen binnen”.

De concertreeks is sinds het ontstaan aan een gestage opmars bezig; niet alleen lopen de bezoekersaantallen steeds verder op, ook de kwaliteit van de optredens wordt elk seizoen beter. In het muzikantencircuit wordt er inmiddels lovend gesproken over de atmosfeer bij Taste of Jazz en wordt de organisatie wekelijks benaderd door muzikanten om eens te mogen spelen bij Taste of Jazz. Stam: “Met de aanmeldingen van muzikanten zouden wij wel twee keer per week kunnen programmeren. Dat is ook de reden dat wij de komende tijd gaan experimenteren met concerten op andere locaties. Zo is er op zondag 13 mei een concert in het Deventer Wijnhuis onder het genot van een heerlijk glas wijn.”

Voor dit seizoen staat er naast het concert van 13 mei nog een concert gepland op zondag 15 april waarbij de vermaarde Nederlandse jazzdrummer John Engels zal optreden in een samenstelling die de organisatie nog even onder de pet wil houden.

Meer informatie is te verkrijgen via www.tasteofjazz.nl waar het publiek zich ook kan inschrijven voor een digitale nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van ontwikkelingen rondom jazzmuziek in de regio.