Zo’n zes jaar geleden begon de concertreeks in de Fermerie Deventer met kleinschalige optredens, met als doel om het publiek kennis te laten maken met zoveel mogelijk kanten van de jazzmuziek. Inmiddels trekken de concerten een groot en trouw publiek uit de gehele regio en was de locatie regelmatig te klein om alle belangstellenden onder te kunnen brengen. 

In de nieuwe bibliotheek ziet de organisatie mogelijkheden om de formule verder uit te bouwen in samenwerking met de enthousiaste exploitant van de horeca Joop van Leeuwen, die onder de naam ‘Oscar in de bieb’ een keur van culturele en muzikale activiteiten in het gebouw wil gaan uitzetten. Op de begane grond van de bieb is daarvoor een horecadeel met podium beschikbaar voor muziekoptredens. Ook is er in het souterrain een theaterzaal ingericht voor een meer intieme concertbeleving. 

Volgens Joop van Leeuwen is Taste of Jazz een evenement dat goed past bij de ambitie van Oscar: “muziek van hoge kwaliteit in een passende ambiance, ondersteund door horeca. Wij zijn dan ook heel blij dat Taste of Jazz voor ons gekozen heeft!” De concerten van Taste of Jazz vinden steeds plaats op de derde zondag van de maand, van september tot en met april.

De nieuwe Bibliotheek gaat 28 september officieel open.