Lucien Creebsburg, Lesley Jeffrey en Ronald Cadogan. Ook hun kleinkinderen komen  aan het woord. Wat weten zij van hun geschiedenis? En wat hebben ze er nog mee?  Het thema is Legacy (erfgoed) als teken van de overgang naar de nieuwe generatie. Tijdens de talkshow treedt Ischa den Blanken op met zijn spokenword performance VUUR. Decor voor de talkshow is de schilderijententoonstelling over de slavernij op de Antillen, geschilderd door de Deventer schilder Julio Juan Martina.  

De talkshow is op 23 juni 19.30 uur in het Etty Hillesum Centrum. Reserveren verplicht: administratie@ettyhillesumcentrum.nl Vanaf 24 juni is de talkshow online via het YouTube kanaal van Etty Hillesum Centrum Deventer.  

Begin jaren ‘60 van de vorige eeuw kwam een aantal studenten naar Deventer vanuit Suriname om te studeren aan de Tropische Landbouwschool. Dit was tevens het beginpunt van een kleine groep met Surinaamse studenten in een overwegend witte arbeidsstad. Ze stichten de voetbalvereniging Caribe op en bezochten in de zomer verschillende sporttoernooien in de verschillende steden in Nederland, waar Surinamers gehuisvest waren.Uit de vereniging werd zo’n 10 jaar later de Stichting Tai Hori (Vasthouden) opgericht, met een locatie in de binnenstad. Het was een ontmoetingsplek voor de Surinaamse gemeenschap.  

Een van de activiteiten die binnen Stichting Tai Hori is gevierd is de afschaffing van de slavernij (Keti Koti). Twee jaar geleden is samen met het Etty Hillesum Centrum de herdenking en viering van Keti Koti weer opgepakt. Dit jaar samen met MIMIK waar op 30 juni 3 documentaires en een event georganiseerd worden. In het Etty Hillesum centrum is de aftrap op 23 juni met een Talkshow en een Bij de talkshow is plaats voor 20 mensen.  

Kim Dankoor is een veelzijdige duizendpoot. Haar passie is de invloed van (social)media op jonge mensen, hun kijk op de maatschappij en op henzelf.  Zij doet research, maakt reportages, geeft colleges mediawijsheid op de universiteit Utrecht, presenteert en treedt op voor radio en TV. Zie www.kimbykim.com 

Ischa den Blanken is maker, speler, schrijver en spreker. Hij studeerde af als theaterdocent aan ArtEZ en doet een master Continentale Filosofie aan de Radboud. Hij maakt theater en podcasts, schrijft gedichten en theater en treedt op als spoken word artiest. Voor erfgoedfestival Gelderland maakte hij de performance Vuur. Die gaat over wie je zelf bent als je afkomst bestaat uit twee verschillende werelden. Zie www.ischadenblanken.nl