Tactus richt zich op verslavingsproblematiek en legt met de online verslavingspoli Tacton meer focus op digitale zorg. En dat blijkt goed te werken. Tacton biedt een 100% online behandeling voor iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder. Men kan eerst anoniem een test doen. Het is geschikt voor mensen bij wie verslaving nog geen extreme vorm heeft aangenomen, vroege behandeling effectief is en die het prettig vinden om in eigen tijd en tempo online hun leven weer in balans te krijgen.  

Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van de methode ‘Verslaving de baas’ van Tactus Verslavingszorg, de organisatie achter Tacton. Al in 2005 startte Tactus als eerste in Nederland met het aanbieden van het succesvolle internetbehandelprogramma Alcoholdebaas.nl. Meer ‘debaas’ behandelingen volgden voor andere verslavingen. Dit is verder doorontwikkeld tot Tacton 100% online. 

Vera, deelnemer: “De schaamte wordt vervangen door inzicht. Inzicht in de redenen waarom je drinkt. Of dit nou woede, verdriet, onmacht, teleurstelling of simpelweg een slechte leefgewoonte is, ze reiken je handvatten aan waar je iets mee kunt en die bij jou passen. 

Elvira Nijman, manager Tacton: “De voordelen van online behandelen van verslavend gebruik van alcohol, drugs of medicijnen of van terugkerend gedrag zoals gokken en gaming, zijn groot. Via beeldbellen is er contact met een vaste behandelaar. Ook kan anoniem contact worden gemaakt met lotgenoten op ons online forum. Al deze factoren maken online behandelen laagdrempelig en effectief.”