Afgelopen zondag heeft het eerste team van tafeltennisvereniging Swift de landstitel bij de jeugd weten te behalen. In een spannende wedstrijd hielden de Deventenaren hun opponent Rega uit Nijkerk met 6-3 van zich af. Deze overwinning betekent dat de landstitel bij de jeugd na exact 25 jaar weer terug in handen is van de club uit Deventer.

Beide clubs waren voor deze bijzondere wedstrijd met een volle touringcar met supporters afgereisd naar Hilversum waar de finale werd gespeeld. Swift trad aan met dezelfde opstelling die in de reguliere competitie nog met 10-0 wist te winnen van de tegenstander uit Nijkerk. Door deze eerdere overwinning leek Swift op voorhand licht favoriet voor de titel te zijn. Echter moesten Sven, Colin, Maurice en Rick het dit keer in tegenstelling tot het vorige duel opnemen tegen de sterkst mogelijke opstelling van Rega.

In een sfeervolle ambiance was het gelijk Swift dat sterk aan de wedstrijd begon. Met overwinningen van Sven en Colin stond er al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord. Rega bleek deze middag echter een taaie tegenstander te zijn en knokte zich telkens sterk terug in de wedstrijd. Bij een 4-3 voorsprong voor Swift verscheen Deventer kopman Colin Ligt achter tafel tegen de kopman uit Nijkerk, Sven van de Pol. Op voorhand was deze stempel als sleutelwedstrijd bestempeld, omdat Rega deze overwinning nodig zou hebben om zicht op de titel te behouden. Het was in deze wedstrijd Colin die gedecideerd van start ging en snel op een 2-0 voorsprong kwam. Zijn tegenstander vocht zich echter knap terug in de wedstrijd waardoor een vijfde game de beslissing moest brengen. In deze vijfde game liet Colin zien dat hij dit jaar de beste speler in de Nederlandse jeugdcompetitie is. Met een ruime overwinning zette hij Swift op een 5-3 voorsprong.

Door deze overwinning had Swift nog slechts één game nodig om de landstitel zeker te stellen en de cup met de grote oren in ontvangst te mogen nemen. Het was de eer aan Maurice om deze game in de negende wedstrijd van de middag binnen te slaan. Gelijk na het laatste punt was de ontlading bij de spelers en de meegereisde supporters groot. De landstitel, waar een jaar lang veel voor op zij was gezet, kon eindelijk in ontvangst worden genomen. Voor Swift betekent deze titel, na de titel in 1994, de tweede landstitel bij de jeugd in de 70-jarige geschiedenis van de club.

Foto:v.l.n.r. Rick IJsseldijk, Colin Ligt, Johan van Felius (coach), Sven Jeurissen, Maurice Storteboom
(Foto: Rob de Ruiter)