Huub Kolkman

 

De ploeg van trainer Marcel Geestman speelde vanmiddag niet verkeerd, was veelal de betere ploeg. Toch wist het geen goed resultaat mee te nemen naar Schalkhaar. SV Schalkhaar begon vanmiddag weer met eerste keeper Frans van Oldeniel, die twee wedstrijden niet kon spelen vanwege een schouderblessure. Daarentegen ontbrak vanmiddag Michiel Hullegie vanwege een vorige week opgelopen hersenschudding. Ook Twan Huysmans startte niet in de basiself, dit vanwege het niet kunnen trainen de afgelopen week. Centraal achterin was Mattis Janse weer beschikbaar en hij verving hierdoor Michiel Hullegie.
Het aanvallend ingestelde SV Schalkhaar begin goed en had de eerste helft een veldoverwicht. SV Schalkhaar kreeg de nodige kansen.  Een bal op de paal kwam nog het dichtst bij een op dat moment verdiende voorsprong. Ook had SV Schalkhaar een penalty kunnen krijgen, helaas was het de scheidsrechter die anders oordeelde. Dankzij een paar goede reddingen van de keeper van Bon Boys bleef de thuisploeg overeind. Waar de 0-1 uitbleef in het voordeel van SV Schalkhaar was het in de 18 de minuut wel raak aan de andere kant. Een snelle uitbraak van de gastheren werd doeltreffend afgerond 1-0. Vlak voor rust moest SV Schalkhaar wisselen, rechtsback Rokay Haafkens ging geblesseerd van het veld en hij werd vervangen door Twan Huysmans.
De tweede helft bleef SV Schalkhaar aandringen en bleef de betere ploeg. Met name de tweede ballen werden door SV Schalkhaar gewonnen. Spits David Klopman had een goede  mogelijkheid, maar zijn schot ging rakelings over het doel. Tegen de veldverhouding in was het wederom Bon Boys dat vanuit de counter wist te scoren 2-0.
Vervolgens was het Bon Boys dat de wedstrijd na deze tussenstand uiteindelijk kon beslissen. Frans van Oldeniel hield zijn ploeg nog in de wedstrijd met een paar goede reddingen. In de 85e minuut kreeg SV Schalkhaar loon naar werken. Na goed drukzetten op de verdediging van Bon Boys zorgde Paul Roetert voor de aansluitingstreffer 1-2.
SV Schalkhaar probeerde hierna nog meer naar voren te voetballen. Achterin werd de nodige risico’s genomen door 1 – 1 te spelen. Ook jeugdspeler en aanvallend ingestelde Marijn Roelofs werd nog ingebracht. In de 90 ste minuut maakte de fysiek sterke spits van Bon Boys een einde aan de wedstrijd, hij zorgde voor 3-1. Volgende week volgt wederom een uitwedstrijd, dan gaat SV Schalkhaar op bezoek bij titelkandidaat Voorwaarts uit Twello.