Huub Kolkman

 

SV Schalkhaar is de laatste weken goed bezig en stond hierdoor op een prima positie in de derde periode. Vanmiddag moest SV Schalkhaar het doen zonder de licht geblesseerde aanvaller Paul Roetert.  Geestman koos voor de linksbenige Koen Klosters als aanvaller vanaf de rechterkant.

Vanaf de aftrap bleek SV Schalkhaar de betere ploeg. Voetballend beter, maar het eerste kwartier was enkel een kopbal van Milan te Riele, die net over ging, het enige wat de thuisploeg liet zien.  Vervolgens werd SV Schalkhaar sterker en was het de beurt aan Sven Kelder die met een paar mooie acties gevaar stichtte voor het doel van Columbia. Eerst werd Kelder nog gevloerd net buiten het zestien metergebied, de daaropvolgende aanval ging Kelder,  nu binnen de zestien,  over het been van een Columbiaan.

Een strafschop was was het gevolg. De toegekende strafschop werd in de zestiende minuut zonder probleem ingeschoten door spits David Klopman 1-0.
SV Schalkhaar kon hierna op ruimere voorsprong komen. Koen Klosters zette met een prima pass Sven Kelder vrij voor de uitstekende keeper van Columbia, Leroy de Boer.  Kelder wist deze kans niet te benutten.  Opnieuw was Koen Klosters betrokken bij een aanval van SV Schalkhaar. Met gevoel en buitenkant voet wist hij spits David Klopman te bereiken. Zijn schot belande in het zijnet.

SV Schalkhaar had op dat moment weinig te vrezen van Columbia, die tot dat moment met enkel een paar cornerballen voor het doel kwam van Schalkhaar doelman Frans van Oldeniel.  Uit het niets kwam Columbia toch op gelijke hoogte, dit in de 38 ste minuut. Verdediger Mattis Janse was veel te lichtzinnig bij het uitverdedigen en probeerde een speler van Columbia uit te kappen. Helaas ging dit mis voor de toch zo ervaren en betrouwbare verdediger, waardoor de aanvaller van Columbia alleen voor keeper Frans van Oldeniel verscheen.  In eerste instantie kon van Oldeniel nog redden, maar in tweede instantie was hij kansloos 1-1.

De tweede helft begon zoals SV Schalkhaar het wilde, veel druk zetten op de verdediging van Columbia en snel proberen weer op voorsprong te komen. De eerste vijf minuten van de tweede helft kreeg keeper de Boer van Columbia tot drie keer een aanvaller van SV Schalkhaar voor zich, echter tot drie keer wisten de voorwaartsen van SV Schalkhaar het net niet te vinden. Kansen van David Klopman, Delano Haulussy en Koen Klosters werden niet omgezet in een doelpunt.
Een prima actie van Sven Kelder vanaf de linkerkant kwam voor de voeten van David Klopman. Waar de spits de bal nog prima onder controle kreeg was de voortzetting van een beduidend ander niveau. Vanaf een meter of 14 schoot hij de bal ongecontroleerd en ruim over het doel van Columbia.  Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel is een bekende uitspraak in het voetbal.

Dit ondervond SV Schalkhaar na ruim 60 minuten spelen. Een hoekschop voor Columbia vanaf rechts ging over iedereen heen en kwam uiteindelijk voor de voeten van de sterk spelende, aanvallende middenvelder, Rick van Lohuizen. Zonder na te denken en met veel risico nam hij de bal direct op zijn schoen en schoot de bal onhoudbaar bovenin het doel 1-2.

SV Schalkhaar moest hierna meer risico’s nemen. Een voorzet vanaf links van Jason Westerkamp belande op de lat, een kopbal van Milan te Riele ging net naast.

Tien minuten voor tijd bracht trainer Marcel Geestman middenvelder Jip Ellenbroek in het veld.

Voor Jip een bijzonder moment, omdat hij een jaar niet heeft kunnen spelen wegens een zware blessure. Hij had zijn rentree ook nog kunnen bekronen met een doelpunt, hij schoot een terug gelegde bal net naast.

Met nog tien minuten te gaan was het wederom Rick van Lohuizen die één van de spaarzame aanvallen van Columbia prima af ronde. Vanaf de rechterkant werd de bal prima voorgezet, waarbij van Lohuizen van dichtbij voor zijn directe tegenstander kroop en hard binnen kon koppen 1-3.

SV Schalkhaar probeerde nog wel de opgelopen achterstand goed te maken, maar dat lukte helaas niet meer.

 

Voor SV Schalkhaar was deze nederlaag erg zuur, zeker nu hierdoor de kans om de derde periode te winnen nagenoeg is verkeken.

 

SV Schalkhaar speelt volgende week uit tegen Vogido. De laatste competitiewedstrijd van het seizoen is thuis tegen Luctor Et Emergo. Deze wedstrijd staat voor 26 mei op het programma, aanvang 14.00 uur.