Huub Kolkman
SV Schalkhaar speelde vandaag een prima partij voetbal, echter tot een overwinning kwam het helaas niet. SV Schalkhaar moest het vandaag doen zonder keeper Frans van Oldeniel die wegens een schouderblessure, opgelopen in de vorige wedstrijd tegen Barbaros, aan de kant moest blijven. Ook de zieke Mattis Janse zat niet bij de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Marcel Geestman. Daarentegen was Sven Kelder weer hersteld, maar hij begon op de bank.
 
Op het doel stond vandaag tweede elftal keeper Jesse Klopman, broer van spits David. Het begin was duidelijk voor SV Schalkhaar, maar tot grote kansen kwam het niet. Na 11 minuten spelen ging het mis voor SV Schalkhaar. De spits van ATC’65 werd aangespeeld in de zestien. Matig verdedigen zorge ervoor dat de spits de bal toch nog laag en vlak voor doelman Jesse Klopman in kon spelen. De  inlopende buitenspeler had weinig moeite de bal van dichtbij in te schieten 0-1.
Daarna was het SV Schalkhaar dat op zoek moest naar de gelijkmaker.
Bijna was het Koen Klosters die de bal met de wind mee in de kruising joeg. Zijn inzet werd ternauwernood gepareerd door de 17 jarige ATC’65 keeper Niels Ensink, zoon van oud prof keeper Frank Ensink. Met kunst en vliegwerk wist deze jonge ploeg van ATC’65 de schade te beperken.
Na een half uur spelen ging het alsnog mis voor ATC’65.
Een korte corner vanaf links werd door Ahmed Erdem bij de tweede paal precies op het hoofd gelegd van de lange Michiel Hullegie. Hij kopte de bal vervolgens precies voor de voeten van de goed spelende Paul Roetert 1-1. Veel meer uitgespeelde kansen kwamen er de eerste helft niet meer.
SV Schalkhaar kwam niet al te best uit de kleedkamer. Enkele aanwezige supporters zaten nog aan de koffie toen slecht wegwerken van SV Schalkhaar voor een onnodige achterstand zorgde. Het schot van buiten de zestien werd tevens niet goed beoordeeld door de keeper van SV Schalkhaar, waardoor de bal in de 46 ste minuut in de linker benedenhoek van het doel lag 1-2.
Vervolgens moest SV Schalkhaar opnieuw in de achtervolging. Dit gebeurde met veel bezieling en bij vlagen goed voetbal. Een dieptebal op maat door Michiel Hullegie werd door Milan te Riele ingeschoten en tevens goed verwerkt door keeper Ensink. Ook de daaropvolgende redding op een kopbal van David Klopman was prima keeperswerk. Na een goed uur spelen werd Sven Kelder in het veld gebracht. Hij zorgde direct voor veel dreiging en hij kreeg van de scheidsrechter de nodige vrije trappen mee.
Na 75 minuten spelen kwam uiteindelijk de dikverdiende gelijkmaker op het scorebord. Een prima aanval vanaf de rechterkant werd ingespeeld op de vrij staande Milan te Riele. Hij wist wel raad met de geboden ruimte en mikte van net buiten de zestien de bal onhoudbaar in de hoek. Net als vorige week een gelijkspel, waar een overwinning meer op zijn plaats zou zijn geweest.
SV Schalkhaar had vanmiddag goede zaken kunnen doen, maar blijft ook na vanmiddag een goede middenmoter. Wie weet wat er nog mogelijk is in de derde periode. Te beginnen volgende week tegen SDC’12 uit Denekamp. Ook dan op de eigen Horsterhoek in Schalkhaar. Tot volgende week, aanvang 14.00 uur.