Huub Kolkman
SV Schalkhaar kreeg vanmiddag Achilles 12 uit Hengelo op bezoek, de ploeg die volop mee doet in de strijd om het kampioenschap. SV Schalkhaar verloor destijds in Hengelo verdiend, op dat moment tegen de best spelende ploeg in deze klasse. Vandaag had Achilles 12 helemaal niets in te brengen tegen een prima SV Schalkhaar.

SV Schalkhaar moest het vandaag doen zonder middenvelder Twan Huijsmans, die in de warming-up samen met de medische staf besloot om niet te spelen vanwege teveel hinder aan zijn knie. De positie op het middenveld werd ingevuld door Delano Haulussy, die zeer sterk speelde. Achterin speelden de fysiek sterke Mattis Janse en Michiel Hullegie. Ook was aanvoerder Jason Westerkamp weer beschikbaar.

Vanaf het begin was het duidelijk wat SV Schalkhaar van plan was. De goed voetballende ploeg Achilles 12 geen moment laten voetballen en de duels winnen. Met veel passie zorgde dit voor veel balbezit en de nodige mooie aanvallen. Na vijf minuten werd een goede actie vanaf de rechterkant van Ahmet Erdem niet beloond, zijn voorzet kwam voor de voeten van Milan te Riele die de bal in het zijnet schoot. Vervolgens schoot buitenspeler Paul Roetert net aan de verkeerde kant van de paal naast. Achilles 12 was met name gevaarlijk en dreigend bij balverlies van SV Schalkhaar, maar ook in de omschakeling werd Achilles 12 nauwelijks gevaarlijk.
In de 28 ste minuut was het eindelijk raak voor SV Schalkhaar. Paul Roetert leverde een voorzet af in de zestien die door enkele spelers werd gemist. Vanaf de hoek van het zestienmetergebied was   het Koen Klosters die met zijn linker de bal strak en onhoudbaar diagonaal in de hoek schoot 1-0.
Wat verder al opviel was de de prima leidende jonge scheidsrechter Hoffmann die veel door liet spelen, waardoor er een hoog tempo gespeeld kon worden.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of SV Schalkhaar had de voorsprong kunnen verdubbelen. Keeper Warner van Achilles 12 speelde de bal slecht en te zacht naar één van zijn verdedigers, waardoor een attente Paul Roetert de bal oppikte en richting doel kon af gaan. Zijn pas op David Klopman was prima, echter het vervolg iets minder. Klopman schoot de bal vanaf de zestien op de paal.

SV Schalkhaar had de wedstrijd op dat moment al moeten beslissen. Vervolgens kwam Achilles 12 iets beter in haar spel en dit leverde ook een paar kansjes op. Sluitpost Frans van Oldeniel was in die gevallen ter plekke. In grote problemen kwam SV Schalkhaar echter niet. Een schot van Delano Haulussy had iets meer verdiend dan enkel de vuisten van de keeper. Net als vorige week tegen Voorwaarts bracht trainer Geestman na 70 minuten aanvaller Sven Kelder voor Ahmet Erdem. Dat Kelder kan voetballen werd weer duidelijk in de 73 ste minuut. Een schitterende aanval vanaf links werd in de zestien voortgezet door Milan te Riele. Met een schitterende kapbeweging behield hij  het overzicht en speelde teug op de inlopende Sven Kelder, die wel raad wist met dit buitenkansje 2-0.
Kansen op 3-0 waren er het laatste kwartier. Sven Kelder ging over het been van een verdediger, de vrije trap verdween over het doel. De ingevallen Nick Mulder stond vrij op de rand van de zestien, zijn inzet was niet overtuigend genoeg.
In de 82 ste minuut deed Achilles 12 iets terug. Een lange bal ging over iedereen heen, niemand had rekening gehouden met de totaal vrij staande buitenspeler van Achilles 12, die weinig moeite had de bal binnen te schieten 2-1.
Een slotoffensief van Achilles 12 kwam er niet, hiervoor was SV Schalkhaar vanmiddag te sterk.

Een vlot lopende aanval van SV Schalkhaar via Delano Haulussy kwam voor de voeten van Nick Mulder die hierna de bal prima terug legde op Milan te Riele. Van dichtbij was het in de 90 ste minuut raak 3-1, wat ook de einduitslag was.
Met deze overwinning en deze vorm zal SV Schalkhaar mee blijven strijden voor een goed resultaat in de derde periode.
Tweede Paasdag speelt SV Schalkhaar de uitwedstrijd tegen Overwetering in Olst. Voor beide ploegen staat er het nodige op het spel. Overwetering vecht tegen degradatie, terwijl SV Schalkhaar andere belangen heeft.