Het gemiddelde werd nog lager door het invallen van twee -19 spelers.  De reden hiervan was de grote lijst van blessures. Aan de kant stonden, Bjorn Groot Hulze, Glen Alberts, Leroy Dijkslag en de afwezige Roald Boone. Epe startte goed en al na 5 minuten werd een te zachte terugspeelbal van Nick Pinkster opgepakt door de spits van Epe, maar keeper Joel de Jonge pakte de inzet van de spits. Helios nam het initiatief over van Epe.
Na 8 minuten werd een voorzet van Bas Dijkhuis nog net door de keeper over getikt. Helios ging door maar toch was het Epe wat de score opende. Helios verdedigde slordig, en de attente linksbuiten van Epe zette via een mooie een-twee zijn spits vrij voor het doel en scoorde in de 20 ste minuut de 1-0. Helios kreeg daarna twee kansen om op gelijke hoogte te komen. Eerst was het Bas Dijkhuis die op links doorkwam, maar zijn inzet kwam in het zijnet. Een minuut later was het Yilmaz die open voor het doel het net niet wist te vinden en naast schoot.
In de 31 ste minuut kreeg Epe een corner. Iedereen van Helios keek ernaar en de spits van Epe kon vrij inkoppen, 2-0. Op zich geen ramp, want ook thuis wist Helios een 0-2 achterstand om te zetten in een 3-2 winst. Die gedachte werd al gauw de kop ingedrukt, want door een fout van Joel de Jonge kwam Epe wel heel eenvoudig op een 3-0 voorsprong. Rust 3-0.
Na rust leunde Epe even achterover, en kreeg Helios drie kansen. 2x Djeremy Waslander die op links doorbrak en even zoveel net naast schoot. Maar de derde ging er in de 52 ste minuut via Bjorn Duteweert er wel in. 3-1. Helios ging door, de 3-2 hing in de lucht, maar Epe verhoogde de score in de 67ste en 71 ste minuut met twee uitvallen naar 5-1. Het enige wapenfeit van Helios was nog het schot van Niels Pothoven die via de hand van de keeper op de lat belandde.
Eindstand 5-1.   Volgende week Activia thuis.