De Deventer supportersvereniging is opgericht op 10 mei 1933, in het jaar dat Go-Ahead de vierde landstitel binnenhaalde met de fans. De SV is een actieve vereniging, zo organiseert ze reizen rondom de uitduels en draagt bij aan de geweldige sfeer in de Adelaarshorst waar heel Nederland over praat. Dit doen ze samen met sfeerteam “ADHD”, die maken o.a. de geweldige spandoeken.

EIGEN HOME
Daarmee is de horeca in het stadion grotendeels in handen van de SV, iets wat uniek is in Nederland. De vele vrijwilligers tappen bier en verzorgen snacks vanuit hun supportershome onder de hoofdtribune. Deze locatie verkreeg men in 2006 nadat deze tribune was herbouwd. Intensief werkten de vrijwilligers, vanuit een casco opgeleverde situatie, aan een eigen home. Het resultaat is een prachtig eigen home vol geschiedenis en sfeer. Het is de plek waar supporters elkaar op wedstrijddagen ontmoeten, en eventueel nababbelen met spelers en dikwijls genieten van een zanger of dj.

INVESTERINGEN
Een van de oudste supportersverenigingen van Nederland steunt de club niet alleen tijdens de wedstrijden, maar het draagt ook bij aan investeringen voor de club. Dat doen ze vanuit de opbrengsten die zij zelf genereert met alle vrijwilligers. Zo sponsorde het ooit de actie ‘middenstip’ waarbij het echte gras werd behouden in De Adelaarshorst, kocht men doelnetten, fitnessapparatuur voor de spelers, scoreborden aan beide zijdes van het veld en nodigt ze tweewekelijks Harley uit.

JEUGDOPLEIDING
Ook voor de jeugdopleiding zijn de supporters belangrijk, men steekt jaarlijks € 100.000 in de toekomst van de club. Tevens voorzien ze fotograaf Henny Meijerink en ook lokale omroep Drtv in de benodigde apparatuur voor hun werkzaamheden voor de club. De nieuwe geluidsinstallatie in het stadion werd bekostigd door de SV evenals de kunststof winterdeken en grasmaaimachines; vele pittige investeringen voor Go Ahead Eagles neemt de SV voor haar rekening. Daarmee is de 85 jaar oude vereniging niet meer weg te denken uit de club.

ONSCHATBARE WAARDE
Naast de vele jaarlijkse activiteiten als de open dag, toernooien en activiteiten in het eigen home, is er ook een speciale feestavond ter ere van het 85 jarig bestaan. Samen met de ereleden, leden en genodigden viert men op 26 mei 2018 het heugelijke feit. Een ultiem eerbetoon aan al die vrijwilligers die samen de club een warm hart toe dragen. Een oude vereniging die op unieke wijze voor onschatbare waarde is voor Go Ahead Eagles.

Erik van Luttikhuizen