Juniorturnsters Iris Mogezomp en Eugenie Steg verschenen door langdurige blessures wat gehavend aan de start van hun Districtsfinale.

Waar het inturnen nog wat onzeker verliep showde Iris met veel plezier haar vloeroefening en kon hiermee wat schoonheidsfoutjes verdoezelen. Eugenie was ook niet tevreden over haar warming-up op vloer maar kreeg ondanks wat slappe benen complimenten over haar mooi uitgevoerde oefening.

Op sprong lieten beide dames zien wat ze kunnen maar komen in moeilijkheid echt te kort in dit sterke deelnemersveld.

Op brug werd hard gewerkt voor de opzwaaien en dit werd door de jury gewaardeerd, Iris kreeg met haar basisoefening wel de 10e score. Eugenie nam een klein foutje mee maar dankzij een ruim uitgevoerde liggerwissel scoorde ze slechts een fractie lager.

Op balk waren de rollen omgedraaid maar Iris was tevreden dat ze ondanks grote zenuwen toch op de balk wist te blijven. Eugenie turnde een voorzichtige maar strakke oefening en dit werd gewaardeerd met de 9e score.

Met deze stabiele meerkamp plaatsen beide dames zich voor de landelijke halve finale en weten waar ze kunnen werken voor de “puntjes op de i”

Elle Elsinghorst en Sabrina Gruben, beide instap N3 mochten ook in actie komen bij de district finale. Sabrina had helaas last van een blessure waardoor de wedstrijd niet vlekkeloos verliep. Ze turnde een nette brug oefening en sprong ging ook goed. Op balk viel ze er twee keer af waardoor er een er een plaatsing voor de halve finale helaas niet in zat.

Elle begon goed op vloer en zette daar gelijk het hoogste cijfer neer. Na een mooie salto op sprong kwam ze niet uit voor haar overslag en liep tegen het pegasus aan. Dit resulteerde in een 0 waardoor ook voor Elle de kansen waren verkeken. Op brug en balk werden er ook nog wat foutjes gemaakt maar met een verder stabiele balk oefening toch nog een hoge score. Teleurgesteld maar blij met de ervaring van een districtfinale !

Wedstrijd 2 in Nijmegen was het de beurt aan Melle Andriesse die bij de pupillen 1 mocht starten aan de rekstok. Normaal niet haar beste toestel maar vandaag zette Melle meteen een nette score neer en dat gaf een fijne start aan deze wedstrijd. Op balk begon Melle met een strakke stabiele oefening. Halverwege moest zij helaas toch na een niet helemaal goed geland sprongetje de balk even verlaten om daarna weer even stabiel als daarvoor haar oefening af te maken en toch de 8e score neer te zetten. Op vloer stoomde Melle nog even door met wederom een strakke presentatie. Om vervolgens de wedstrijd af te sluiten met een strek salto en een mooie overslag over de Pegasus tot stand. Melle wist zich in het sterke deelnemersveld als 11e te plaatsten voor de landelijke wedstrijden en mag dus nog verder in het wedstrijdtraject.

Terwijl in Nijmegen de districtsfinale 3e divisie plaats vond, werd in het Limburgse Reuver de 1e kwalificatie gehouden voor turnsters in N1 en 1e divisie. Voor de trainers een heel gepuzzel om ervoor te zorgen dat alle turnsters voldoende begeleiding zouden krijgen.

Vanwege ziekte en blessures verschenen Jade Brummelman, Lina Lenselink en Elise Bats niet aan de start in Reuver, dus moesten Renna Alebate en Feline Gillijns de eer voor SVOD hoog houden. Hoewel beide turnsters uitkomen in de categorie pupil N1 , had de KNGU bepaald dat alle turnsters van eenzelfde club, uit elkaar gehaald moesten worden, dus hadden Renna en Feline geen steun aan elkaar. Ondanks dat turnden ze allebei een keurige wedstrijd. Grappig detail is dat ze ieder in een eigen wedstrijd de 11e plaats bezette. Voor de volgende kwalificatie nog voldoende punten om aan te werken , maar een prima debuut in het hoogste niveau.