Het skateboarden in Deventer staat op een hoog niveau. Skatepark Burnside herbergt al jaren diverse talenten en ook bij de jeugd staan ze te trappelen.

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP
Rob Maatman is 442e van de wereld (global) en 50e op de Europese lijst voor de Olympics. Na dit weekend is de Devetenaar nu ook tweede van Nederland na het NK street. Het spektakel was in het skatepark Skateland waar de beste rijders van Nederland bij elkaar kwamen. Naast de nationale titel waren er ook belangrijke kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020 te behalen.

OLYMPISCHE SPORT
Want het skateboarden debuteert als Olympische sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo in 2020. Een van de olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street rijden. Het NK Skateboarden Street werd dit jaar volgens het officiële olympische wedstrijd-format verreden.

BURNSIDE DEVENTER
Bert Wilmink uit Hengelo eindigde met zijn teammaat van Burnside, Bert Roeterdink, in de top 10 van Nederland. Wilmink werd 5e en Roeterdink uit Eefde eindigde als 7e.
Saillant detail was dat de aanstormende jeugd van Nederland ook vertegenwoordigd was. De jongste deelnemers waren de toptalenten Diego Broest (Amsterdam) en Deventenaar Luca Dijkstra wisten zich echter nog niet te kwalificeren voor de halve finale (beste 16) maar genoten van het spektakel in Rotterdam.

WERLEDKAMPIOENSCHAP
Nederlands kampioen werd overigens Douwe Macare en Sewa Kroetkov pakte brons.
Rob Maatman, Douwe Macare en Sewa Kroetkov zijn maandagochtend vertrokken naar Brazilië voor het Wereldkampioenschap (Street League Skateboarden).
Alle drie zijn ze lid van het Olympisch team van Nederland. Alle genoemden hebben gisteren in Rotterdam ook punten gehaald voor de wereld ranglijst. Ook jongelingen Diego Broest en Luca Dijkstra en overigens. Laatstgenoemde werd uiteindelijk 19e van Nederland!

FLEUR VOS DERDE
Bij de dames is Fleur Vos, ook lid van het Burnsideteam, derde geworden op het NK Street. De Diepenveense nam zaterdag de bronzen plak in ontvangst, zie foto.