Afgelopen vrijdag was de startbijeenkomst van het project in Utrecht waar de deelnemende organisaties aanwezig waren. De startbijeenkomst werd opgeluisterd door een onverwacht bezoek van koningin Máxima. Projectleider Geertje Kleine Schaars sprak met haar en de andere deelnemers over de projecten waarvoor deze bijdrage ontvangen is. 

Het te ontvangen bedrag van Oranje Fonds is bedoeld om het project op te starten. Zijn de resultaten van hoge kwaliteit dan kan Raster zelfs rekenen op een bijdrage voor drie jaar. Geertje Kleine Schaars: “We zijn erg blij met de toekenning van het Oranje Fonds. Op deze manier kunnen we dit project nu al starten. We hopen natuurlijk dat we ook de toezegging voor drie jaar krijgen, dan kunnen we nog meer verschil maken.”

Het ROC Aventus is binnen het Deventer project de grootste partner. Samen met Raster zorgen zij voor een opleiding op maat, waarbij samengewerkt wordt met de activeringscentra van Raster en Humanitas Woon- en zorgcentrum. Het project kent echter een bredere samenwerking waar o.a. de gemeente, Etty Hillesum Lyceum en werkgevers nauw betrokken zijn om dit project te laten slagen. 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Op de foto links van koningin Máxima staat Geertje Kleine Schaars.