De Veiligheidsregio IJsselland liet daarvoor de studenten opsluiten in een nieuwe en speciale escape room, zo meldt RTV Oost.

De rookmelder loeit, de vlam slaat in de pan terwijl de studenten de uitgang proberen te vinden. Maar voordat de deelnemers de brand kunnen verlaten, moeten ze raadsels oplossen en verschillende opdrachten uitvoeren. 

Die opdrachten gaan allemaal over zelfredzaamheid en brandveiligheid. Zo hoopt de Veiligheidsregio dat studenten meer leren over wat zij zelf kunnen doen om hun woonsituatie veiliger te maken. 

Vlam in de pan

De Veiligheidsregio IJsselland beschikt sinds kort over een escape room. Ze hopen van de studenten feedback te krijgen om de escape room te verfijnen. 

De studenten zijn stuk voor stuk fanatiek. Daardoor vergeten ze soms ook wel eens iets. “Wij vergaten dat de pan nog aan het branden was, maar je bent zo druk en afgeleid. Er kwam iemand van de brandweer om ons te tippen, ha ha”, zegt student Jeffrey. 

Ook in Zwolle

“We hopen dat ze bewuster worden van de gevaren. Dat ze werkende rookmelders in hun kamer hebben en de juiste vluchtroute kunnen vinden. Hoe eerder zij een brandend huis uit zijn, des te minder levens wij hoeven te redden”, zegt Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio Twente. 

De Escape Room staat ook op de open dag van de Brandweer in Zwolle, deze is op 8 september.