Ook dit jaar zijn de resultaten weer fantastisch. Vooruitlopend op de bekendmaking van de winnaars, lichten we alvast een tipje van de sluier: 

De winnaar bespaarde maar liefst gemiddeld  57,4% op gas en elektra, alle huizen bij elkaar bespaarden gemiddeld 23,6% op gas en elektra,  omgerekend is dat een bedrag van € 11.965,- in vijf maanden tijd. De hoogste besparing per persoon was € 212,- in vijf maanden, bij elkaar verminderden de huizen hun CO2-uitstoot met 36.400 kg 

Op grond van de cijfers kan men concluderen dat ook met deze editie van de Student Energy Race het doel is bereikt: de studenten zijn zich bewuster geworden van hun energieverbruik. 

De Student Energy Race 

Tijdens de Student Energy Race gingen studentenhuizen uit Amsterdam, Leiden, Delft, Deventer, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht onderling de strijd aan. De deelnemende huizen werden voorzien van zogenaamde ‘slimme’ energiemeters. Daardoor konden de bewoners op een website en via een app realtime hun eigen energiegedrag en dat van de deelnemende huizen zien. 

De afgelopen vijf jaar ging de race alleen tussen studentenhuizen van DUWO, de oprichter van de race. Dit jaar doen ook andere de studentenhuisvesters mee: De Key in Amsterdam, de SSH in Utrecht, Stadswonen in Rotterdam en SSH& in Nijmegen. De race wordt begeleid en ondersteund door SME Advies en Energy Alert.  

Voor volgend jaar wordt al druk gezocht naar studentenhuizen, ook in andere steden, die mee willen doen aan de Student Energy Race 2018-2019.