Op vrijdag 15 juni om 20:00 is de onthulling van de muurschildering. Wethouder Frits Rorink en street artist Joren Joshua zullen de muur met een openingshandeling onthullen.  

Street Art Streets 

Dit project is een initiatief van Deventenaar Egbert.EGD, hij wil samen met diverse straatkunstenaars de culturele stad Deventer nog mooier maken door het organiseren van street art in de vorm van muurschilderingen en evenementen onder de naam Street Art Streets. Egbert heeft afgelopen jaren een aantal mooie projecten mogen organiseren. Voor de toekomst liggen er nog verschillende plannen klaar om Deventer nog mooier te maken.  

Joren Joshua 

De Rotterdammer Joren Joshua is uitgenodigd voor deze opdracht omdat zijn vrolijke illustratieve stijl fris en toegankelijk is voor een breed publiek. Hij werkt graag aan de hand van een thema wat een vereiste is voor dit project.  Organisator Egbert Scheffer: “ We hebben Joren gevraagd een grote muurschildering te gaan maken met als thema’s de historie van Deventer en dan voornamelijk het Sluiskwartier. Hij heeft een prachtige schets gemaakt speciaal voor deze mooie plek en prachtige gevel. Het wordt echt een cadeau voor de stad!” Joren heeft mede door zijn familie, die hier woont een band met Deventer. De muurschildering zal in ieder geval het gehele jubileumjaar nog te bewonderen zijn.