De bibliotheek gaat echter verhuizen en in het nieuwe pand is geen ruimte voor StOK. Daarom gaan ze in het voorjaar 2018 verhuizen naar Het Stadshuus in Lochem en heeft daar dus een heel nieuw team vrijwilligers nodig! 

Het ‘kinderboekenleenmuseum’ bevat ruim 20.000 kinder- en jeugdboeken vanaf ongeveer 1880 tot 1990. Hier kunt u Harlekijntje, Bruintje Beer, Afke′s tiental of uw allereerste leesboekje nog eens inzien en lenen. De collectie omvat kinderboeken vol nostalgie en jeugdsentiment. Een deel van de boeken staat in de kast in Lijsje Lorresnor. Deze boeken kunnen met de bibliotheekpas van de Bibliotheek Deventer of één van de Overijsselse bibliotheken geleend worden. 

De overige boeken staan in het depot op de Thomas Zolder. In verband met de (voorbereidingen van de) verhuizing naar Lochem is StOK met ingang van 25 december 2017 gesloten. Er kunnen geen boeken meer worden gereserveerd en tevens is het niet meer mogelijk om de niet-uitleenbare collectie in te zien. U kunt nog wel de boeken lenen die in de presentatieruimte Lijsje Lorresnor staan. StOK hoopt u medio 2018 weer van dienst te kunnen zijn.