Present zoekt meer van deze vrijwilligers die zich – naar eigen invulling – met hart en ziel inzetten voor mede-Deventenaren. Er zijn nu zo’n twintig van deze ‘flexers’ die zich inzetten op projecten van Present, variërend in leeftijd van twintigers tot 65+-ers.

Flexers Willy en Frank 

Er zijn vrijwilligers die haast elke week een klus uitvoeren, en soms ad hoc. Eén van hen is Willy die via de Vrijwilligerscentrale bij het flexteam van Stichting Present aansloot. “Wat mij van dit vrijwilligerswerk bijblijft, is de ervaring dat je mensen blij kunt maken met de kortdurende hulp die wij bieden”, zegt Willy. “Ik vind het vanzelfsprekend dat je iets voor een ander doet als je daartoe de mogelijkheden hebt. Iedereen die een bijdrage levert, is al een plus.” 

Flexer Frank werkt als maatschappelijk werker met mensen in multi-probleemsituaties. “Mijn handen jeuken soms om meer aan te pakken dan ik voor mijn werkgever kan doen. Daarnaast vind ik het leuk om klusjes in en rondom het huis te doen.”  Frank doet af en toe, meestal samen met één of meerdere collega-flexers, klussen bij mensen die dat zelf niet gedaan krijgen. “We hebben allerlei soorten klussen, van tuinwerkzaamheden tot  woning opknappen en schoonmaak. Een klus die mij is bijgebleven, was een schilderklus die ik alleen deed bij een oude mevrouw. Zij vroeg of ik niet ‘gewoon’ aan het werk kon komen als schilder. Ze was heel voorzichtig met haar vraag, alsof het een pijnlijk onderwerp voor mij was. Ik vertelde dat ik het werk voor Present af en toe naast mijn werk doe. Daarop gaf ze mij een knuffel en had ze de tranen in de ogen staan. Toen moest ik wel even slikken.” 

Vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken? Geef je dan op via de website van Stichting Present: 

https://stichtingpresent.nl/deventer/formulier-aanmelden-individu/ 

Wie liever eerst meer informatie krijgt over dit vrijwilligerswerk, kan contact opnemen met stichting Present via info@presentdeventer.nl of 06-28020077.