De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Almere City was op voorhand een duel om naar uit te kijken. Beide ploegen uit de Top-5 van de Keuken Kampioen Divisie waren gebrand op een goed resultaat na puntenverlies in de vorige speelronde. En dat was te zien! Beide teams zetten vanaf het begin hoog druk en vooral Go Ahead Eagles vertaalde het goede spel in kansen. Jacob Mulenga was al snel gevaarlijk na een voorzet van links. De spits kwam goed voor zijn man, maar raakte de paal. Niet veel later wist Mulenga wederom niet te scoren na een voorzet van links, toen hij bij de eerste paal net naast schoot. 

Een minuut na de kans van Mulenga was het wél raak voor Go Ahead Eagles. Na een prachtige pass van Luuk Brouwers speelde Martijn Berden knap zijn directe tegenstander uit. Eenmaal één-op-één met keeper Michael Woud faalde de buitenspeler niet: 1-0. Voor het doelpunt van Berden kwam Almere City niet verder dan een paar kopballetjes van oud-Eagle Thomas Verheydt. Die leverden nog geen noemenswaardig gevaar op, totdat de spits in de 35e minuut een voorzet van rechts nét over de kruising van doelman Jay Gorter kopte. Het bleek het laatste wapenfeit van de eerste helft. 

Na een vermakelijk eerste bedrijf gingen beide ploegen in de tweede helft vrolijk verder met aanvallend voetbal en hoog druk zetten. Wederom leverde die spelopvatting de Deventer ploeg de meeste kansen op. Zo liet Boyd Lucassen vlak na rust zien geoefend te hebben op de zogeheten ‘zwabberbal’. Zijn vrije trap werd gekeerd door Woud. Ook twee pogingen van Mulenga zorgden voor wat gevaar in de doelmond, maar de Zambiaan had zijn vizier niet op scherp staan. Dat had Sam Beukema wel, die in de 64e minuut en penalty onberispelijk raak schoot, nadat Giannis Botos in het strafschopgebied was gevloerd. 

Als reactie op de 2-0 stelde Almere City centrale verdediger Daniël Breedijk op naast Thomas Verheydt om nog wat te forceren, maar verder dan een paar kopballetjes en afstandsschoten kwamen de Flevolanders niet. Door het offensief van Almere City kwamen er meer ruimtes achter de verdediging en daar maakte Go Ahead Eagles dankbaar gebruik van. Na een prachtig uitgespeelde aanval wist Luuk Brouwers de inmiddels ingevallen Sam Hendriks te bereiken. De spits faalde niet en bepaalde de eindstand op 3-0. 

De overwinning op de Flevolanders leverde ook twee records op. Go Ahead Eagles staat nu op 65 punten in de Keuken Kampioen Divisie en verbrak daarmee het record van 63 punten dat Go Ahead Eagles in de seizoenen 2009/2010 en 2018/2019 liet noteren. Daarnaast evenaarde Jay Gorter met zijn 23e clean sheet van het seizoen in competitieverband het record van voormalig GVAV-doelman Tonny van Leeuwen.