Een gemiddeld gezin is ongeveer 1.000 euro per jaar kwijt aan gas en in slecht geïsoleerde huizen kan dat veel meer zijn. Daar komen de kosten voor elektriciteit nog bij. De energierekening kan bij 3 van de 4 woningen flink omlaag. Dat levert niet alleen geld op, maar ook een fijner huis. En bovendien draagt het bij aan een beter milieu.

Gratis energieadviseur

Dankzij de actie kunnen woningeigenaren gratis een energie- en bouwkundige scan krijgen. Onafhankelijke adviseurs kijken onder andere of de muren, de vloer en het dak goed zijn geïsoleerd en of er winst is te halen door andere ramen, energiezuinige verwarming en/of zonnepanelen. Ze kijken ook of bouwkundige verbeteringen nodig zijn en/of deze te combineren zijn met de energiebesparende maatregelen.

Geen gedoe

Veel woningeigenaren zien op tegen werkzaamheden in hun huis. In de praktijk valt het meestal mee en hoeven zelfs de meubels niet aan de kant: isolatie wordt meestal vanaf de buitenkant of in de kruipruimte aangebracht.

Financieel aantrekkelijk

Het uitvoeren van verbeteringen kost geld, maar ze betalen zich vaak terug door een lagere energierekening. Bovendien is het mogelijk om voor het uitvoeren van de maatregelen een lening met een zeer aantrekkelijke rente af te sluiten. En zo wonen veel mensen zonder meerkosten in een comfortabeler huis.

Meedoen?

De komende maanden zijn er verspreid over het gebied informatiebijeenkomsten. De eerste is op maandagavond 5 maart van 19.00 tot 20.00 uur in buurthuis De Bekkumer, Ramelestraat 2. Huiseigenaren die al direct meer informatie of een energieadvies willen hebben, hoeven niet te wachten op een avond in hun buurt. Ze kunnen direct contact opnemen met Bouwgenoot, het bouwadviesbureau dat de regeling uitvoert. Zie www.bouwgenoot.nl voor alle informatie.