Woningbouw 2de fase

De 2de fase van Steenbrugge krijgt ook ca. 400 woningen. Het gaat om:

· 50% vrije sector koopwoningen

· 15% vrije sector huurwoningen

· 20% sociale huurwoningen

· 15% sociale koopwoningen

Zelf- en samenbouw

15% van de woningen wordt gerealiseerd in de categorie zelf- en samenbouw. Dit betekent dat mensen (alleen of samen) een kavel kopen en in eigen opdracht een huis laten bouwen. De overige 85% van de woningen wordt projectmatig gerealiseerd. Deze woningbouw sluit aan bij de onlangs door de gemeenteraad vastgestelde Woonvisie.

Medio 2019 in de verkoop

De start van de 2de fase is in overleg tussen Van Wijnen en de gemeente tot stand gekomen. Gezamenlijk is ingezoomd op de lokale woningmarkt en de positie van Steenbrugge hierin. Naar verwachting gaan de eerste woningen van de 2de fase medio 2019 in de verkoop. Van Wijnen is een landelijk opererende ontwikkelende bouwer en bouwt onder andere woningen.

Ontwikkeling en realisatie 1ste fase Steenbrugge

De woningbouwprogrammering sluit goed aan bij de 1ste fase Steenbrugge. Deze 1ste fase met ca. 400 woningen wordt ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar BPD en is volop in ontwikkeling en realisatie. Door de aantrekkende woningmarkt versnelt de afzet van de woningen. Inmiddels worden de eerste woningen al naar volle tevredenheid bewoond.

Steenbrugge is duurzame voorbeeldwijk

Steenbrugge is een voorbeeldwijk op het gebied van duurzame woningbouw. Alle woningen worden gebouwd zonder gasaansluiting. De sociale huurwoningen worden aangesloten op een bestaand warmtenet van Keizerslanden dat verduurzaamd wordt. Wonen in Steenbrugge betekent een beperkte energierekening. Ook de openbare ruimte is duurzaam van opzet met veel groen en ruimte voor waterberging.

Milan Keskin