Het is een bijzondere tijd. Het Corornavirus en de daarbij genomen maatregelen raken iedereen. Mensen worden geacht zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor sommigen het toppunt van eenzaamheid of verveling, voor anderen een overkill aan familiare gezelligheid. “Maar deze crisis zorgt er ook voor dat we elkaar op nieuwe manieren helpen, samenwerken en creatief worden”, zegt Maarten van Veen, de Deventer Stadstroubadour. “Veel mensen hebben het heel druk, maar voor anderen geeft de situatie juist tijd voor bezinning. Ik zou het mooi vinden als al die verschillende mensen wat op papier zetten over hoe zij het ervaren, zodat ik een soort muzikaal verslag kan maken van deze gekke tijd.” 

Oproep inwoners 

De Stadstroubadour doet samen met Kunstcircuit een oproep aan de inwoners van Deventer om mee te schrijven met een nummer over dit moment. Je hoeft geen schrijver of muzikant te zijn – iedereen kan meedoen. Speciaal voor deze gelegenheid maakt van Veen samen met Drtv een paar korte filmpjes om je op weg te helpen.  

Kijk hieronder naar de tips van de Stadstroubadour (verhaal gaat verder onder filmpje)

Met deze tips worden alle Deventenaren uitgedaagd om hun mooiste, emotioneelste, grappigste en creatiefste teksten en anekdotes te mailen naar Kunstcircuit Deventer: Lennard.gols@kunstcircuit.nl. Met het aangeleverde materiaal als inspiratiebron maakt Maarten een muzikaal verslag van deze gekke tijd en een hart onder de riem voor heel Deventer.  “Op deze manier hopen we, net als in de andere projecten die we de komende tijd opstarten, een tastbaar verslag van deze unieke periode vast te leggen.” Aldus Lennard Gols, programmaleider Kunst en Cultuur in het Sociaal domein van Kunstcircuit Deventer. Maarten van Veen, ook wel bekend als de Reisgenoot, is in 2020-2021 de stadstroubadour van Deventer. Hij interviewt inwoners en maakt songs van hun verhalen. Hij focust daarbij op mensen die zich ‘achter de schermen’ op verschillende manieren inzetten voor de gemeente.  

Kunstcircuit Deventer

Kunstcircuit is een netwerkorganisatie en kenniscentrum in en voor Deventer, met programma’s voor  onderwijs, amateurkunst, vrije tijd & talentontwikkeling en sociaal domein. Zij werken als verbinder en intermediair intensief samen met culturele partners en organisaties in de stad om cultuur te stimuleren en te ondersteunen voor heel Deventer.   

Schrijf je mee? En sta je al te popelen om te beginnen? Stuur vóór 27 april een mail met je naam, je mooiste zinnen en een korte alinea over jezelf naar lennard.gols@kunstcircuit.nl.