De ziekte van Batten is een ziekte die zich bij kinderen rond de leeftijd van 5 jaar openbaart. Vaak is er eerst verminderd gezichtsvermogen en later zijn er over het hele lichaam uitvalverschijnselen. Het is een hersenziekte die zeer zeldzaam is, ongeveer zestig mensen in Nederland lijden aan de ziekte. De levensverwachting is laag, de meesten overlijden voor hun 25e levensjaar. Dit meldt RTV Oost.

Koos Janssen, vader van Pleun (5), kreeg twee maanden te horen dat zij dochter de zeldzame ziekte heeft. Hij besloot, na veel gesprekken met artsen en deskundigen, geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. Dat deed hij afgelopen zondag in zijn eigen bedrijf Meadow op de Worp bij Deventer, een stadsstrand.

Ondanks het slechte weer was de opkomst geweldig. Alle opbrengsten van de horeca en de sponsoractiviteiten zijn voor het goede doel. Ook een aantal spelers van Go Ahead Eagles deed mee met de actie. Mascotte Kootje schudde veel handen. Paul Bosvelt, de technisch manager zat voor deze gelegenheid in het pak. “Voor deze actie doe ik het graag”.