Onder normale omstandigheden had meerkamp atlete Emma Oosterwegel deze zomer op de Olympische Spelen in Tokyo gestaan. Nu staat ze samen met de eveneens zeer talentvolle hordenloopster Eefje Boons op het Grote Kerkhof in Deventer om jong en oud laagdrempelig kennis te laten maken met atletiek. Op dit centrale plein tussen de Lebuinuskerk en het stadhuis ligt zaterdag 26 september een mobiele sprintbaan. Iedereen is welkom hierop een sprintje te trekken, over horden te rennen of mee te doen aan de uitdagende clinics van Eefje en Emma.   

Racerunners  

Bijzonder is dat ook mindervalide mensen deze zaterdag op de sprintbaan kunnen komen rennen. Er zijn namelijk speciale loopfietsen aanwezig waar mensen met verminderde spierkracht, balans of coördinatie in kunnen racen. Deze zogenaamde racerunners zijn een prachtig hulpmiddel waarmee kinderen en volwassenen met een fysieke beperking de vrijheid van het rennen kunnen ervaren. Een ervaren fysiotherapeute die in revalidatietrajecten werkt met de racerunner zal aanwezig zijn om het racerunnen te begeleiden.  

Gift Rotary Deventer  

Dankzij een grote gift van de Rotary Deventer kan AV Daventria 1906 drie racerunners aanschaffen. Deze racerunners gaat Daventria inzetten als hulpmiddel bij het sporten voor mensen die bijvoorbeeld kampen met MS, een spierziekte of die in een revalidatietraject zitten. Zodat ook deze mensen het genot en vrijheid van hardlopen kunnen ervaren én buiten het medische circuit kunnen werken aan vitaliteit en een goede conditie.  

Aanmelden 

Vanwege de Corona-maatregelen is het belangrijk dat iedereen die zaterdag 26 september wil meedoen aan de Urban Athletics Series op het Grote Kerkhof, zich hiervoor aanmeldt. Dat kan via inschrijving op www.sportindeventer.nl/avdaventria . Het is tevens mogelijk om deelname te registreren bij het event zelf. Bij drukte krijgen voor-inschrijvers voorrang op deelname.  Meer informatie is te vinden op www.urbanathlericsseries.nl 

Programma  

Het programma van het sprint-horden spektakel is als volgt: 

10.30 – 11.30 uur: open horden en race-running jeugd 14-18 jaar 
11.30 – 12 uur: wedstrijdjes: wie wint van Eefje Boons en Emma Oosterwegel? 
12 – 12.30 uur: (groot)ouder/kind  (race)running samen met wethouder Rob de Geest
12.30 uur: overdracht cheque Rotary 
12.45- 13.30 uur open clinic met Eefje Boons en Emma Oosterwegel olv Michel Knobbe
13.30-14.00uur : vrij spel met horden en racerunners voor iedereen 

Bij de organisatie van dit event werkt AV Daventria 1906 samen met het Deventer Sportbedrijf, de Atletiekunie en de Stichting Urban Sports Series.