Ruim tachtig sporters met een (verstandelijke) beperking deden mee aan de Special Olympics in de disciplines: atletiek, judo, tafeltennis, zwemmen, voetbal, wielrennen en skeeleren. Een prachtig (warm) weekend in de Achterhoek, waar ze allemaal genoten van de activiteiten, het sporten en het bezoek van heel veel supporters, waaronder (toen nog) burgemeester Andries Heidema.

Huldiging

Deventer is hostcity van de Nationale Sportweek. Een week lang is er van alles te beleven op sportgebied. Zaterdag 15 september is er een groots programma, onder andere op het Sportpark Keizerslanden. Een mooiere gelegenheid om de sporters te huldigen is er toch bijna niet.

Wethouder Liesbeth Grijsen en NPO-sportpresentator Maarten Tip nemen de huldiging voor hun rekening op het Sport- en Beweegplein (Sportpark Keizerslanden). De huldiging begint om 16.15 uur en duurt een half uur. De sporters hopen natuurlijk dat er heel veel supporters komen!

Afsluiting Jubileumjaar

Na het officiële programma sluiten sporters, coaches, werkgroep en genodigden het jubileumjaar (de Stichting Deventer Sportploeg bestaat tien jaar!) feestelijk af in een besloten bijeenkomst op het Festivalterrein. Vanaf volgende week richten zij de blik op de Special Olympics in 2020 in Den Haag!

Heb jij aanvullingen, tips, verslagen of blogs?
Wil jij af en toe ons tippen over uitslagen, een kort verslagje?
Wij zouden je zeer erkentelijk zijn, en heel voetbalminnend Deventer met jou!
Stuur het in @DrtvSport via Facebook en Twitter of stuur een mailtje sport@deventerrtv.nl