De zomervakantie is ten einde en de springkussens bij De Scheg maken weer plaats voor ‘ijs’. Op 10 oktober start namelijk het schaatsseizoen. Maar er is nog meer actie op de ijsbaan. De speeltoestellen op het middenterrein maken namelijk ruimte voor nieuw sportaanbod. Drie padelbanen van Deventer Padel en de ski rolbaan van Ski Promotion Deventer verhuizen medio oktober naar De Scheg. Daarnaast worden er later dit jaar twee professionele curlingbanen geopend. 

Henk Reyers, Manager van IJsbaan De Scheg is enthousiast over de samenwerking; “De ski-rolbaan en curlingbaan sluiten perfect aan op ons winterconcept. Schaatsen, skiën, snowboarden en curlen op één locatie, wat wil je nog meer? Curlen is een snel groeiende precisiesport op het ijs. Op onze nieuwe bijna 43 meter lange banen spelen we met de officiële granieten stenen. De banen zijn niet alleen geschikt voor verenigingen, ook groepen kunnen straks bij ons curlen tijdens bijvoorbeeld een bedrijfsuitje.” 

Ski Promotion Deventer verwelkomt veel cursisten die de basis van de sport onder de knie willen krijgen. Maar er zijn ook ervaren skiërs en snowboarders die trainen ter voorbereiding op hun wintersportvakantie. “Zo oefenen we ook technieken om bijvoorbeeld de zwarte piste of de diepe sneeuw te trotseren,” legt Cas Bos, eigenaar van Ski Promotion Deventer, uit. “De rolbaan is in feite een eindeloze piste. Doordat je niet steeds opnieuw de berg op hoeft, kun je in een relatief korte tijd veel meters maken en je techniek verbeteren.

De relatief nieuwe racketsport Padel neemt snel toe in populariteit. Voetballers zoals Arjen Robben en Robin van Persie zijn er aan verknocht geraakt, maar wat is het eigenlijk? “Het is een combinatie tussen tennis en squash, waarbij je met een racket als dubbelteam speelt op een veld van 20 x 10 meter”,  aldus Bob Dubbe eigenaar van Deventer Padel. Het veld is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Waarom we naar De Scheg verhuizen? “Bij De Scheg kunnen we verder uitbreiden en meer publiek ontvangen. Hierdoor komen we voor de organisatie van (inter)nationale toernooien in aanmerking.” 
 
“Met de komst van de padelbanen spelen we in op een wereldwijde trend en kan er ook in de zomer gesport worden op de ijsbaan. Het is een prachtige sportaccommodatie die tot op heden zomers niet voor sport werd gebruikt. De banen zijn overdekt, maar je sport toch in de frisse buitenlucht”, vult Maarten Kuiper aan.