Sport Live is het populaire sportprogramma wat sinds 2006 is gestart met het uitzenden van zowel de thuisduels als ook de uitduels van Go Ahead Eagles. Daarvoor was Stadsradio Sport, onderdeel van DeventerFM, actief bij louter de thuisduels. In de loop der jaren is er veel veranderd in het uitzendlandschap, de volgende verandering is de verhuizing naar Salland1.

Salland1 is feitelijk een streekomroep geworden. Financieel kon DeventerRTV het niet meer organiseren om actueel radio en televisie te maken, dus hebben ze de zendfrequenties opgegeven en overgedragen aan Salland1. Daarmee wordt het uitzendgebied van Salland1 in één klap ruim verdubbeld. De in Wijhe gevestigde zender had al de gemeente Olst-Wijhe onder zijn hoede, alsmede de gemeente Raalte. De gemeente Deventer komt daar nu dus per 1 mei bij.

Voor de luisteraar veranderd er weinig. Nog steeds zullen alle wedstrijden live te volgen zijn op de vertrouwde wijze. Ook via dezelfde uitzendfrequenties, dus via 107.3 in de gemeente Deventer en via 104.1 op de kabel. Alleen het uitzendgebied zal veel groter zijn, almede de omroepnaam gaat veranderen. Sport Live zal opgaan in Salland Sport, een bestaande tak van Salland1 die iedere zondag al haar vaste uitzendingen kent boordevol lokale  en regionale sport. Ook via DAB en een stream online zullen de live-uitzendingen overal ter wereld te volgen zijn.

Dat is maar goed ook, want Go Ahead Eagles fans zijn overal ter wereld te vinden. Zo luistert men trouw vanuit de Verenigde Staten, maar ook vanuit Australië. Diverse fans op balie, maar ook zuid Amerika, Afrika noem maar op. Gemiddeld schakelen ca. 300 mensen buiten Nederland altijd in via de stream, bij bijzondere wedstrijden en ik vakantieperiodes verdubbelen die aantallen eenvoudig.

Eindredacteur Erik van Luttikhuizen ziet de verhuizing als een logische stap: “Drtv gaat verder als commerciële omroep, echter zonder de voor de luisteraar bekende frequenties. Wij maken de programma’s voor de luisteraar en dat zijn veelal de Deventenaren. Het uitzendgebied van Salland1 bestrijkt ook meer de regio rondom Deventer, zodat we de luisteraar zoveel als mogelijk tegemoet komen op deze wijze. Eigenlijk veranderd er niets, buiten de naam van het programma en de naam van de omroep.”

De feiten op een rij:
Op 2 mei is de eerste uitzending onder de vlag van Salland1. Na 669 uitzendingen van Sport Live is die programmanaam ten einde. Salland1 kent Salland Sport als sportprogramma en onder die naam zal iedere Go Ahead Eagles wedstrijd live te volgen zijn

Salland Sport
Een uur voor aanvang van alle Go Ahead Eagles wedstrijden en…
Iedere zondagmiddag van 14:00 tot 18:00 uur met lokale en regionale sporten.
Alle sportuitzendingen zijn terug te beluisteren via we website (link) alsmede de afgenomen interviews en items.

Frequenties FM                           Deventer 107.3FM, buiten Deventer 105.1 en 105.7FM
Frequenties kabel                       Deventer 104.1 (Ziggo)
Frequenties DAB                        Kanaal 7B / 24
Link stream online                     TuneIn (link)
Ziggo TV                                       Kanaal 920 radio
Twitter                                          @Salland_Sport (link)
Facebook                                      @SallandSport (link)
YouTube                                       Salland Sport (link)
Website                                        Salland 1 Salland Sport (link)
Mailadres                                    Redactie Salland Sport (link)
TV                                                Ziggo kanaal 41 en 45; KPN kanaal 1391

De Facebookpagina van Sport Live alsmede het Twitteraccount zal opgeheven worden en overgaan in de social media kanalen van Salland Sport.