FC RDC

De ploeg van Borgele speelt volgend seizoen gewoon in de vierde klasse op zaterdag. Met een achtste positie in de ranglijst en zonder periodetitel kan er uitgekeken gaan worden naar volgend seizoen. Waar de verwachtingen dit jaar erg hoog waren, viel het resultaat erg tegen. Dit koste mede de baan van trainer Marco Parnela.

SV Schalkhaar

Marcel Geestman en zijn ploeg kan zich langzaam maar zeker gaan opmaken voor de nacompetitie. Met een 13e plaats in de eerste klasse en twee wedstrijden te spelen kan er nog rechtstreeks gehandhaafd worden. Het gat tussen de nummer 8 en 13 bedraagt maar 5 punten. Met wedstrijden tegen de nummer 11 en 3 te gaan is er nog genoeg mogelijk voor Schalkhaar.

Helios

Voor Helios gaan het nog twee spannende weken worden. De Deventenaren staan op twee punten van Warnsveldse Boys. Mocht Helios er niet in slagen om de titel te grijpen gaan ze de nacompetitie in vanwege het winnen van de eerste periode. Bij het mislopen van promotie blijft Helios in de derde klasse.

Colmschate

Ook voor Colmschate staat er nog een hoop te gebeuren. Waar de titel uit zicht is in de derde klasse, kan er nog een nacompetitie gegrepen worden. Colmschate staat momenteel op poleposition voor de derde periode. Warnsveldse Boys staat eerste in de derde periode, maar heeft er al een op zak. Hierdoor zou de nummer twee, Colmschate, de nacompetitie in gaan.  Met nog wedstrijden tegen Sv Zwolle en Witkampers te gaan, moet Colmschate alle zeilen bij zetten om die tweede plaats in de derde periode vast te houden.

Turkse Kracht

Volgende week komt Eerbeekse Boys op bezoek op het Rielerenk. Het wordt een wedstrijd tussen de nummer 13 en 14 van de derde klasse. De een gaat de nacompetitie in, de ander degradeert rechtstreeks naar de vierde klasse.

Davo

DVV Davo gaat samen met Activia bepalen wie er volgend seizoen in de derde klasse te bewonderen is. Davo staat momenteel twee punten van de koploper af. Mocht Davo de titel mislopen, gaat het alsnog de nacompetitie in voor promotie naar de derde klasse.

ABS Bathmen

De ploeg uit Bathmen kan de komende twee weken gaan voorbereiden op de nacompetitie. ABS heeft zich verzekerd van de eerste periode en mag hopen op promotie naar de derde klasse.

Lettele

Lettele kan het seizoen gaan uitzingen. Met een keurige vierde plaats in de vierde klasse, zijn zij zeker van nog een jaar in diezelfde klasse.

De Gazelle

Dit geldt ook voor De Gazelle. De Rielerenkers bezetten de zesde plaats in de vierde klasse.

Diepenveen

Diepenveen miste in de eerste periode op een haar na de ticket voor de promotie play-offs. Met een zevende plaats in de competitie kan er gekeken gaan worden naar volgend seizoen in de vierde klasse. Toch kan Diepenveen dit seizoen nog stijgen naar een keurige vierde stek.

Sportclub Deventer

De ploeg van de Zandweerd gaat de nacompetitie in. Sportclub eindigt naar aller waarschijnlijkheid op de twaalfde plek in de vierde klasse. Sportclub promoveerde afgelopen zomer naar de vierde klasse en het is te hopen dat het niet bij dit ene jaartje blijft.

IJsselstreek

Met een verdienstelijke tweede plaats in de vijfde klasse heeft IJsselstreek naar behoren gepresteerd. Doordat Apeldoornse Boys de titel binnen heeft. Gaat de eerste periode niet naar de nummer 1, Apeldoornse Boys, maar naar IJsselstreek. Hierdoor kan IJsselstreek zich opgaan maken voor het toetje.

Koninklijke UD

Voor Koninklijke UD is het seizoen gespeeld. Met een zevende plaats in de vijfde klasse kan er gekeken gaan worden naar volgend seizoen.

Go Ahead

Het lukt DVV Go Ahead maar niet om weg te komen uit de kelder van het amateurvoetbal. Ook dit seizoen eindigt de ploeg van het Rielerenk in de onderste regionen van de vijfde klasse.

Sallandia

Het een rampjaar voor Sallandia. Met 9 punten staat Sallandia stijf onderaan in de vijfde klasse. Waar er normaal gesproken gespeeld moet worden voor promotie, kan dit seizoen beter vergeten worden.

 

Milan Keskin