De wedstrijd begon voortvarend in Deventer. Davo kwam na 6 minuten al op voorsprong. Het was duidelijk dat Davo gemotiveerd was. De ‘blauwen’ lieten Turkse Kracht amper aan hun spel toekomen. Dat resulteerde erin dat Turkse Kracht pas in de 30ste minuut haar eerste echte kans op doel kreeg. Davo domineerde maar kon het niet verder uitdrukken voor rust.

Zoals gezegd is dit een derby tussen twee ploegen op het Rielerenk. Dus er kon nog van alles gebeuren. Zo bleek in de tweede helft. Naarmate de tweede helft vorderde werd de sfeer steeds grimmiger. Dit resulteerde in een paar opstootjes. De scheidsrechter maalde er niet om en stuurde beide elftallen opnieuw de kleedkamer in. Niet veel later kwamen de teams het veld weer op. Het was Turkse Kracht die blijkbaar goed gebruik heeft kunnen maken van die korte pauze want het wedstrijdbeeld veranderde volledig. Niet veel later na de staking kwam Turkse Kracht op gelijke hoogte met Davo.

De ene na de andere kans volgde op voor Turkse Kracht, die streed om lijfsbehoud. Toch kwam er na 90 minuten geen winnaar. Hierdoor moest er een verlenging aan te pas komen.

Ook in de verlenging was de strijd en passie voelbaar. Turkse Kracht was in de competitie al bezig met een ware Houdini act. De ploeg van Karademir stond stijf onderaan in de derde klasse maar wist rechtstreekse degradatie in de laatste speelronde te voorkomen. Ook in de nacompetitie zit het de Turken mee. Met 10 man en geen mogelijkheid meer tot wisselen scoorden de Turken tweemaal in de verlenging en mogen aankomende week aantreden tegen Albatross in de finale van de nacompetitie!

Filmpjes en foto’s van deze wedstrijd bekijken? Neem een kijkje op het Twitteraccount van DrtvSport!

Opstellingen:

Turkse Kracht: Alperen Güzel, Faruk Yildirim, Ertugrul Kurtulus, Orhan Taflan, Metin Karademir, Can Bayraktar, Huseyin Ozer, Engin Akkus, Ogün Mutlu, Ekrem Arslan, Yakub Ece

Davo: Bosch, Daniel Turubassa, Amelink, Sylvan van der Vegt, Eilander, Onnie Ngoetra, Antonio Bianco, Almir Fizovic, Gino Natar, Mulder, Danny Bosman