Van 14 t/m 20 juli vindt op het terrein van Hockey-club Oranje-Rood in Eindhoven het Volvo 6-Nations Tournament plaats. Tijdens dit invitatietoernooi gaan onze landelijke jeugdteams de strijd aan met leeftijdsgenoten uit verschillende Europese landen. Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, België en Ierland hebben hun U16 & U18 Boys and Girls talententeams afgevaardigd naar Brabant.

Afgelopen woensdag had één duel wel een heel Deventers tintje. Oud DHC leden Puck en Mette Winter speelden tégen elkaar in een onderlinge wedstrijd. Het was het duel tussen de Nederlandse Meisjes B tegen het Nederlands Opleidings B. Uiteindelijk waren het de oudste zusjes Winter en Brouwer die als winnaar van het veld stapten: 3-1. Want naast de familie Winter uit Deventer speelden ook de familiestrijd van B de Brouwers een rol tijdens dat duel.

Een enigszins moeilijke wedstrijd om te kijken voor de families Winter en Brouwer, met oudste zusjes Mette en Amber tegen kleine zusjes Puck en Anouk. Lang ging de wedstrijd gelijk op, met een 1-1 tussenstand op het scorebord, maar Nederlands Meisjes B trokken uiteindelijk aan het langste eind. De openingstreffer viel pas even voor de rust, de ‘thuisploeg’ opende de score middels het Deventerse talent Mette Winter. Na de rust was het echter het opleidingsteam die op gelijke hoogte kwam.

Lang bleef die 1-1 stand op het bord staan en pas in het laatste kwart viel de strijd in het voordeel van Nederlands Meisjes B. Uiteindelijk scoorde Tessa Zweers tweemaal waarmee de 3-1 als eindstand op het scorebord bleef staan. Daarmee kan Mette Winter, als oudste zus, binnen de familie haar trots hooghouden als morele overwinnaar op het jongere zusje Puck. De familierelatie werd overigens niet aangetast tijdends en na dit duel, beide ouders glommen van trots en de zussen vielen elkaar na afloop in de armen.