Nu ligt er een protocol waarbij muzikanten met behoorlijk wat afstand van elkaar mogen musicerennamelijk anderhalve meter rondom elke muzikant. Het huidige repetitielokaal wijk- en speeltuingebouw de Ark, is daarvoor helaas te klein. 

Daarom zit er niets anders op voor het SOL dan na amper anderhalf jaar opnieuw te verhuizen en dit keer naar Kei13 in de wijk Keizerslanden. Daar kunnen alle muzikanten zitten en musiceren op gepaste afstand en kan er na maanden weer als voltallig orkest geoefend worden.  

Jubileumactiviteiten geschrapt
Behalve het niet kunnen repeteren, konden uiteraard ook alle feestelijkheden rondom het 100-jarig jubileum van het orkest niet doorgaan. Zo stond er een concertreis op het programma, Deventer Maestro en een groot Night of the musicconcert met koor in de Deventer Schouwburg. Het bestuur is momenteel bezig om in overleg met alle partijen te kijken of de festiviteiten en optredens verschoven kunnen worden naar 2021.

Alternatief programma: bodypercussie
Omdat een nieuwe repetitieruimte en verhuizing niet binnen een paar weken te regelen was, hebben de muzikanten van het Stedelijk Orkest Lebuïnus zich de afgelopen weken gestort op het project ‘Move your body’.  Onder leiding van de professionele slagwerkers van de Haagse slagwerk- en theatergroep Percossa, leerden ze in vier weken tijd de basis van bodypercussie. De workshops werden afgesloten met een concert in de tuin bij Ludgerus. 

Vanaf dinsdag 18 augustus worden de repetities hervat van 19.45 tot 21.45 uur in Kei13. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wie wil kijken of meespelen, kan zich aanmelden via de website www.stedelijkorkestlebuinus.nl.