Dichter Alex Gentjens uit Deventer nam het idee over van de Vlaamse culturele stichting Poemtata die een gedichtenzoektocht organiseerde in het centrum van ErtveldeGentjens zocht en vond negen collega dichters uit Deventer die bereid zijn om elk twee gedichten af te staan aan de poëzieroute. 

De twintig gedichten worden opgehangen in de etalages van twintig winkels in de Deventer binnenstad en vormen zo een aaneengeschakelde keten van poëzie door de stad. De poëzieroute blijft de hele maand mei.

Loop de route en maak kans op een bundel
Aan de ‘social distance gedichtenjacht’ is ook een wedstrijd verbonden. Loop de route, noteer de titels van de 20 gedichten – enkele gedichten hebben geen titel, noteer van die gedichten de eerste regel – en mail ze vòòr 31 mei middernacht met je adres naar alexgentjens@gmail.com. Onder alle correcte en volledige inzendingen worden zeven bundels van deelnemende dichters weggegeven. De bundels die te winnen zijn, zijn ‘In stilte’, ‘Een leeg wit hoofd’ en ‘een zoon huilt zachter dan een dochter’ van Alex Gentjens, ‘de heremiet’ en ‘De kolengruizer van Martin Knaapen, ‘inwoner’ van Wibo Kosters-Kalmann en Wind&steen van Erik R. NoormanMen hoeft de route uiteraard niet in een dag te lopen. Dat kan gedurende de hele maand mei. Loop de route volgens de richtlijnen van het RIVM: alleen of in een groepje van maximaal drie personen, maar houd dan anderhalve meter afstand.

Deelnemende dichters
De deelnemende dichters zijn Robin Bleeker, Alex Gentjens, Liesbeth Gerlofsma,  Joost Golsteyn, Mariska de Groot, Martin KnaapenWibo Kosters-KalmannErik R. Noorman, Caro Pieck en Johanneke ter Stege. 

Deelnemende winkels
De deelnemende winkels zijn Boekhandel ABC, Boekhandel Praamstra, Broodjeszaak de Vlinder, Dare, De 3 Ridders, De Amaranth, De Groene Weg, De Kruidnagel, De Rozijnenkorf, Deventer Koekwinkel, Glaswerk uit Bohemen, Hemelse Hebbedingen, Het Bouwhuis, Hoge Ramen, Holy Cow, Kitchen Corner, Mevrouw Noot, Musicshop Disc, Ohanna’s World en Roemar koffie & thee.