Het bedrijfsgebouw krijgt onder meer een vriescel van 3900 vierkante meter, een koelcel van 1900 vierkante meter, opslagruimten voor droge kruidenierswaren en een gekoelde, multifunctionele expeditie. Ook komen er kantoorruimten. Aan de voorkant van het distributiecentrum worden twee laadkuilen gerealiseerd met dertig docks voor laden en lossen. Verwarming van het gebouw vindt plaats door middel van restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd volgens de nieuwste standaard in logistiek en voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid, aldus Sligro. Er wordt gestreefd naar het behalen van een BREEAM Outstandig certificering. Bij het distributiecentrum gaan 200 à 250 mensen werken. 

A1 Bedrijvenpark wordt een van de groenste bedrijvenparken van Nederland. Circa 40% van het totale oppervlak (129 hectare) wordt ingevuld met water en groen. Er zijn geen gasaansluitingen. Twee windmolens langs de A1 zorgen voor een deel van de energievoorziening. Bij elke verkochte kavel wordt een oplaadpaal voor elektrische auto’s geleverd. Verder zijn er plannen voor de bouw van een waterstoftankstation. 

Onlangs werd bekend dat ook het Leger des Heils met haar textielafdeling ReShare een nieuw landelijk sorteercentrum voor gebruikt textiel gaat bouwen op A1 Bedrijvenpark. Het gaat om een energieneutraal sorteercentrum met een oppervlakte van 5000 vierkante meter. Bedrijven die zich intussen op het bedrijvenpark hebben gevestigd of gaan vestigen zijn onder meer Team Sunweb (internationale wielerploeg), Van der Valk Exclusief (viersterrenhotel), Netters Infra, Alpac en Truckpoint Nederland.