De Deventenaar Sjors Brugge voetbalde voor zowel FC Twente als Go Ahead Eagles. Vanuit de jeugdopleiding deed Sjors één duel mee in de KPN-eredivisie. FC Twente speelde op 5 februari 2000 in Tilburg tegen Willem II en Sjors speelde daar zijn enige prof-duel voor de club uit Enschede. Het duel eindigde overigens in 1-1.
Een doorbraak in Enschede bleef uit waardoor Sjors vertrok naar zijn geboortestad om bij Go Ahead Eagles vier duels te spelen in de Eerste divisie. Omdat een echte doorbraak in het betaalde voetbal niet leek te lukken, toog Sjors het jaar er op naar Rijssen om bij Excelsior’31 wel belangrijk te kunnen zijn. In 2005 pakte de terugkeer in het betaald voetbal wel goed uit, toen Sjors basisspeler werd bij de club naar zijn hart: Go Ahead Eagles. Hij werkte er 79 duels af in de eerste divisie en trof er 7 maal doel.
Sjors Brugge kijkt een beetje terug naar zijn beide oude clubs, om vervolgens vooruit te kijken naar de belangrijke derby van komende zondag wanneer zijn cluppie op bezoek gaat naar Enschede om tegen FC Twente aan te kunnen tonen mee te kunnen in de huidige top van de eerste divisie

Sjors Brugge: Toen en Nu…

Hoe kan het verkeren met een club?
Zowel FC Twente als Go Ahead Eagles hebben of beleven roerige tijden.
FC Twente van een kampioenschap van de Eredivisie naar de Eerste Divisie binnen een paar jaar.
En Go Ahead Eagles van eindelijk Eredivisie naar de krochten van de Eerste Divisie en de wederopstanding nog geen half jaar later…

Maar ook twee clubs waarvan ik de shirts heb mogen dragen.
Vier jaar FC Twente en vier jaar Go Ahead Eagles. Mijn debuut in het betaalde voetbal was onder Fred Rutten bij FC Twente en mijn eerste doelpunt juist bij Go Ahead Eagles. Twee volksclubs waar het publiek zich roert als het slecht gaat, maar er ook staat als het slecht gaat. Kijk naar het aantal verkochte seizoenkaarten van beide clubs na een rampzalig seizoen.

Aanstaande zondag staan deze twee Overijsselse clubs tegenover elkaar. De ‘nieuwe’ derby? Bij het ontbreken van zowel FC Zwolle als Heracles zoeken de supporters naar een mooi affiche. Is het nog steeds David tegen Goliath? Begrotingstechnisch wel, maar voetballend niet. Voor de supporters is het een mooie gelegenheid om hun ploeg te steunen in deze belangrijke wedstrijd. Aanhaken bij Sparta op ‘Super Sunday’ of voorlopig afhaken.

Op basis van de ranglijst zal het een spannend duel worden, en op basis van sentiment zullen de supporters alles geven. Zowel de thuisvakken als het uitvak zullen uitverkocht zijn. 1000 Supporters uit Deventer maken aanstaande zondag de reis naar Enschede om hun ploeg te steunen, wetende dat er in de uitwedstrijden goede resultaten zijn behaald tegen de ‘top ploegen’ NEC en Almere. FC Twente daarentegen heeft thuis toch wat moeizame resultaten behaald.

Ik heb veel vertrouwen in de trainer John Stegeman die altijd uitgesproken heeft dat Go Ahead een goede ploeg heeft mits er hard gewerkt wordt en de afspraken worden nagekomen. Iets wat ik de laatste jaren niet heb gezien in de Adelaarshorst. We zien weer een ploeg die voetbalt, werkt en plezier uitstraalt.

Bij de tegenstander zie ik een trainer die denkt dat hij nog in de middenmoot van de Eredivisie speelt. Interviews afgeven en elke keer verkondigen dat je beter bent, maar toch verliezen. Op een gegeven moment trappen ze daar niet meer in. De supporters roeren zich al in Enschede met als dieptepunt de uitwedstrijd tegen Den Bosch. Zelf heb ik geen band(en) meer met FC Twente, maar ik heb er een mooie tijd gehad. Mijn club is ‘Kowet’ en dat zal het altijd blijven.

Zondag sta ik in het uitvak te juichen als Go Ahead Eagles vijf minuten voor tijd de 1-2 maakt na een 1-0 achterstand met rust. De wilskracht en het teamgevoel gaan de doorslag geven. Spelers en technische staf, geniet ervan aanstaande zondag. Aan ons zal het niet liggen. We are the Eagles, the Go Ahead Eagles.