Het centrale verhaal dit jaar is dat een koffer van Sinterklaas overboord is gevallen. De koffer is gered, maar alle kleren zijn nat geworden en een aantal Pieten hangen deze in het dorp te drogen. Deze Pieten zullen rond 13.15 uur bij de Koersenbrug aankomen, waarna het spektakel van de intocht van start gaat.

Nadat Sint voet aan wal heeft gezet in Bathmen, reist hij door naar de VBO Winterfair in de manege aan de Koekendijk in Bathmen. Daar kunnen de kinderen hem tussen 14.15 en 15.45 uur een handje komen geven.

Sinterklaas komt ook dit jaar weer met een tiental Pieten naar Bathmen. Een aantal van hen vaart mee op de boot van de goedheiligman, die over de Schipbeek naar de aanlegsteiger bij de Koersenbrug vaart. Maar een aantal Pieten zal al voor die tijd in het dorp aanwezig zijn. Zij hangen op verschillende plekken in Bathmen kleding van Sinterklaas te drogen die in een koffer van boord is gevallen. Zoals altijd zorgen zij daarbij voor de nodige reuring.

De Pieten verzamelen zich rond 13.15 uur bij de Koersenbrug om samen met de kinderen al zingend Sinterklaas in te halen. Tot de boot van Sinterklaas om 13.30 uur aankomt zal er genoeg te zien en te doen zijn, alles muzikaal ondersteund door muziekvereniging Orpheus. Wanneer Sinterklaas is verwelkomd door burgemeester Heidema, gaat de Sint per koets naar de VBO Winterfair in de manege aan de Koekendijk. Daar zullen tussen 14.15 en 15.45 uur de Pieten rondlopen, en kunnen kinderen tot en met 8 jaar (groep 4) Sinterklaas een handje geven. Daarbij krijgen zij een aardigheidje. In de manege is ook een fotohoekje met een verkleedkist waar de kinderen verkleed met een Piet op de foto kunnen.

De route van Koersenbrug naar de manege is: Gorsselseweg > Brink langs Boode > Dorpsstraat > Koekendijk > manege. Bij slecht weer gaat de boottocht wel door, maar gaan de Sint en zijn Pieten zonder optocht direct naar de manege.

De intocht van Sinterklaas wordt mede mogelijk gemaakt door de Verenigde Bathmense Ondernemers (VBO) en door een groep van 25 enthousiaste vrijwilligers.