Alle seizoenkaarthouders kunnen vanaf dat moment zelf voor één van deze vier wedstrijden een gratis ticket ‘kopen’ via de online ticketmodule. Welke wedstrijd van de vier dat is, bepalen de seizoenkaarthouders zelf (zolang de voorraad strekt uiteraard). 

Algemeen directeur Jan Willem van Dop legt uit: “Er zijn momenteel vier wedstrijden nodig om alle seizoenkaarthouders één keer een thuiswedstrijd te laten bezoeken. In geen van de onderzochte scenario’s kunnen we het iedereen naar de zin maken – er zijn door de coronamaatregelen immers veel minder plekken dan seizoenkaarthouders – maar op deze manier geven we de regie zo veel mogelijk aan de supporters zelf. 

Om welke wedstrijden gaat het:

Vrijdag 18 september 2020 (21:00 uur)
Go Ahead Eagles – Jong Ajax 

Vrijdag 2 oktober 2020 (18:45 uur)
Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht 

Zaterdag 17 oktober 2020 (16:30 uur)
Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 

Vrijdag 30 oktober 2020 (20:00 uur)
Go Ahead Eagles – Excelsior 

Hieronder zijn de vragen die wellicht bij je opkomen alvast beantwoord:

KAN IK ALLEEN EEN KAART KOPEN VOOR DE TRIBUNE WAAROP IK EEN SEIZOENKAART HEB? 

Nee. Voor deze online verkoop worden de publieksvakken in het stadion vrijgegeven. Dat betekent dus dat seizoenkaarthouders zelf kunnen kiezen op welke tribune ze plaats willen nemen. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de staanvakken door de coronamaatregelen niet in gebruik mogen worden genomen. Ondanks dat we 200 stoelen op de staanvakken 6, 7 en 8 gaan plaatsen, is de verhouding seizoenkaarthouders en beschikbare plaatsen op de B-Side anders dan op de andere tribunes. Dit betekent dat seizoenkaarthouders op de B-Side sowieso voor een deel op andere tribunes terecht zullen komen, waardoor verschuiving automatisch plaatsvindt. 

IK KOM ALTIJD SAMEN MET VIER VRIENDEN/FAMILIELEDEN NAAR DE WEDSTRIJD. HOE KUNNEN WIJ ERVOOR ZORGEN DAT WIJ IN DE BUURT VAN ELKAAR ZITTEN? 

Het handigst is om één iemand in één keer de vijf plekken te laten kopen, en de overige vier plekken vervolgens voor het ‘afrekenen’ toe te wijzen aan deze mede-seizoenkaarthouders. Dit toewijzen is verplicht, aangezien we in verband met de geldende maatregelen moeten weten wie op welke plek zit. 

Op deze link vind je een document met een stappenplan hoe je plek(ken) kunt toewijzen. 

IK KOM SAMEN MET EEN OF MEERDERE PERSONEN UIT HETZELFDE HUISHOUDEN NAAR DE WEDSTRIJDEN. KUNNEN WIJ NAAST ELKAAR PLAATSNEMEN ZONDER LEGE STOELEN ERTUSSEN? 

Ja, dat kan. We hebben op alle tribunes plekken gecreëerd waar je met z’n tweeën, drieën en vieren meteen naast elkaar kan zitten. Het aantal zogenoemde ‘tweetjes’, ‘drietjes’ en ‘viertjes’ is bepaald op basis van het gemiddelde aantal tweetjes, drietjes en viertjes vanuit een analyse van seizoenkaarthouders per adres.
Let wel: je kunt alleen op een tweetje, drietje of viertje gaan zitten als je uit hetzelfde huishouden komt. Ook dien je in één bestelling alle plekken te bezetten, dus niet bijvoorbeeld slechts twee van de drie of drie van de vier. Hoe je in één bestelling meerdere kaarten kunt kopen, lees je in het document op deze link. 

WAT ALS DE WEDSTRIJD WAAR IK HET LIEFST HEEN WIL VOL ZIT? 

Helaas geldt dan: vol=vol, en zul je een andere wedstrijd moeten kiezen. We betreuren dat er seizoenkaarthouders teleurgesteld zullen zijn, maar dat is tegelijkertijd inherent aan de situatie waar we nu met z’n allen in zitten. We hopen daarom op het begrip van seizoenkaarthouders die misschien in een ander vak, op een andere rij en/of bij een andere wedstrijd zitten dan ze het liefst hadden gewild. 

IK BEN NIET ZO HANDIG MET DE COMPUTER. WAT KAN IK DOEN? 

Voor seizoenkaarthouders die niet zo handig zijn met de computer, adviseren we het volgende: 

1) Ken je een seizoenkaarthouder die wel handig is met de computer? Vraag hem/haar om tijdens het bestellen ook een kaart voor jou te kopen, en deze vervolgens aan jou toe te wijzen. In het document op deze link wordt beschreven hoe dat werkt. 

2) Heb je een vriend/familielid die wel handig is met de computer? Vraag hem/haar om te helpen bij het bestellen. Misschien kan hij/haar het voor je doen, of even meekijken wanneer je gaat bestellen. 

3) Op vrijdag 11 september is de Fanstore speciaal hiervoor van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend. Onze medewerkers ondersteunen dan graag even bij het bestellen. Uiteraard worden hier geen administratiekosten voor gerekend. We willen natuurlijk voorkomen dat het te druk wordt in de Fanstore, dus kom alleen als opties 1) en 2) niet lukken. 

OP DONDERDAGAVOND 10 SEPTEMBER BEN IK NIET IN DE GELEGENHEID ACHTER EEN COMPUTER PLAATS TE NEMEN, EN IK BEN BANG DAT DE VOLGENDE DAG DE WEDSTRIJD WAAR IK HET LIEFST HEEN WIL VOL ZIT. WAT KAN IK DOEN? 

Dan adviseren we het volgende: 

1) Ken je een seizoenkaarthouder die wel in de gelegenheid is op donderdagavond 10 september? Vraag hem/haar om tijdens het bestellen ook een kaart voor jou te kopen, en deze vervolgens aan jou toe te wijzen. Hierboven is reeds beschreven hoe het toewijzen werkt. 

2) Heb je een vriend/familielid die wel in de gelegenheid is op donderdagavond 10 september? Verstrek hem/haar je inloggegevens en vraag hem/haar om de kaart voor jou te bestellen. 

IK BEN SEIZOENKAARTHOUDER EN WIL GRAAG EEN NIET-SEIZOENKAARTHOUDER MEENEMEN. KAN DAT? 

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Alleen seizoenkaarthouders hebben toegang tot het stadion. Er is geen losse ticketverkoop. 

HOE BETREED IK HET STADION VOOR DE WEDSTRIJD? 

Met het E-ticket dat je verkrijgt via de online bestelmodule. Zolang de coronamaatregelen gelden, is je seizoenkaart niet geldig. 

IK HEB MEERDERE SEIZOENKAARTEN OP MIJN EIGEN NAAM. KAN IK DEZE ALLEMAAL GEBRUIKEN? 

Nee, dat kan niet. We moeten vanwege de geldende coronareglementen weten wie er op welke plek plaatsneemt. Je zult je seizoenkaarten dus op de namen moeten zetten van degenen die naar de wedstrijd komen. Neem hiervoor zo spoedig mogelijk contact op met ticketing@ga-eagles.nl, zodat de omzetting voor de start van de verkoop is geregeld. 

KAN IK DE DRIE THUISWEDSTRIJDEN DIE IK NIET KAN BIJWONEN NOG WEL ERGENS ZIEN? 

Alle wedstrijden van Go Ahead Eagles in de eerste periode worden uitgezonden op FOX Sports. Dit gaat om zowel thuis- als uitduels. 

WAAROM WORDEN ER VIER THUISWEDSTRIJDEN IN DE ONLINE VERKOOP GEDAAN, EN NIET BIJVOORBEELD ACHT, TWAALF OF ALLEMAAL? 

De coronasituatie in ons land en in de wereld is constant aan verandering onderhevig. Datzelfde geldt voor de maatregelen. Het kan dus goed zijn dat er gedurende het seizoen andere maatregelen gaan gelden in de voetbalstadions, die weer invloed hebben op het aantal supporters dat we mogen toelaten. Vandaar dat het tweede viertal thuiswedstrijden op een later moment in de verkoop gaat. Uiteraard zullen we ook hierover tijdig communiceren. Datzelfde geldt voor de wedstrijd tegen De Graafschap en de wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB Beker, mocht dat een thuisduel zijn. 

Een handleiding online tickets bestellen staat op:

https://www.ga-eagles.nl/wp-content/uploads/2015/08/HANDLEIDING-ONLINE-TICKETS-BESTELLEN.pdf