Anders gezegd zijn dat hardnekkige maatschappelijke kwesties: afwijzingen bij sollicitaties, ongelijke straffen in de rechtspraak, onderbetaling van vrouwen en ga zo maar door. Deze ontstaan veelal door onbewuste vooroordelen van mensen die de beslissingen nemen. Mensen denken vaak anders te handelen dan ze daadwerkelijk doen. Perquin-Deelen zal ook wat zeggen over het racismedebat wat de afgelopen tijd is opgelaaid. In haar advocatenpraktijk is ze gespecialiseerd in ondernemingsrecht in de zorg.

Het Science Café is zoals altijd in de grote zaal van het Burgerweeshuis. Zaal is open vanaf 19.30 uur, met live muziek van Deventer singer-songwriter STEF. De lezing is van 20:00 tot 21:00 uur, met na de pauze tot precies 22 uur discussie onder leiding van James van Lidth de Jeude. De toegang is gratis. 

  

In verband met de coronamaatregelen kunnen maximaal 50 mensen live aanwezig zijn. Een toegangsbewijs is daarvoor noodzakelijk. Een gratis kaartje kan worden besteld via https://www.burgerweeshuis.nl/agenda/5764-Science-Caf-