Reserveren is niet nodig 

De shuttleservice van het ziekenhuis is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur om bezoekers en patiënten weg te brengen en/of op te halen. Reserveren is niet nodig en de shuttle is gratis. De receptie, gastenbegeleiding of secretaresse van de polikliniek kan via de beveiliging de chauffeur van de shuttle laten oproepen voor bezoekers en anders is er de blauwe knop bij de ingang van het parkeerterrein. 

Vrijwilligers 

Zes vrijwilligers verzorgen deze gratis service, naast onze vaste chauffeur Ko van Poorten. Rudie Urbach is erg enthousiast over de shuttleservice. ‘Ik spreek mensen actief aan en houd ervan om zo af en toe een grapje te maken. Ik probeer te lezen wat mensen kunnen en willen en dan voel ik aan of een grapje of praatje op zijn plaats is. We praten vaak niet over ziekte of aandoening, meestal is het een korte chit-chat over het leven. Dat is iets wat ik kan toevoegen aan de beleving of bezoek aan het ziekenhuis. We zijn wel een visitekaartje van het ziekenhuis, dus een fijn welkom is dan belangrijk’, vertelt Rudie.

Waardering 

Ciska Mallien is de enige vrouw tussen de mannelijke collega’s en is elke maandagmiddag te vinden op de shuttle. Ciska: ‘Ik ben gek op autorijden, praten en contact met de mensen. ‘Wat ben jij een stoere meid hé’, krijg ik geregeld te horen. Die waardering die je krijgt en voelt, dat is het allermooiste. En mensen kunnen ook hun ei kwijt bij ons. Het is belangrijk om het goed aan te voelen of het gesprek oppervlakkig moet blijven of niet.’’ 

Informatie uitwisselen 

Harry van Gogh rijdt al twee jaar op de shuttlebus. Hiervoor heeft hij op de Centrumbus in Deventer gereden. Harry: ‘Het sociale contact met de mensen maakt dit tot mooi vrijwilligerswerk. Mensen vertellen uit zichzelf wel of ze iets willen delen waarom ze naar het ziekenhuis komen. Zo was er laatst een man die een staaroperatie kreeg. Ik had toevallig deze operatie ook gehad, dus kon ik mij goed inleven.’ 

Bedankjes 

Harry Breden rijdt nu een jaar op de shuttle. ‘Ik heb altijd in de bouw gewerkt, dus ik was altijd gewend om buiten te zijn. Dat sprak mij ook aan om te rijden op de shuttle. En ik heb nu contact met veel verschillende mensen. Ze zijn heel dankbaar voor de hulp. Zo heb ik wel eens een lahmacun of een grote chocoladereep aangeboden gekregen’, vertelt Harry lachend. 

Gratis service 

Herman Ebrecht is een oud-collega van Harry op de bouw en is elke vrijdagmiddag op de shuttle te vinden. Herman: ‘Mensen weten vaak niet dat deze gratis service er is. Ik spreek mensen aan of ik kan helpen. En zo af en toe maak ik met kleine kinderen een ritje over de parkeerplaats, voor hen is het net een attractie. Ik ben positief ingesteld, dus ik probeer mensen een beetje op te beuren tijdens het ritje.’