Het Senzoraterrein is een bijzondere plek in de Raambuurt: een voormalig bolwerk van de vestingwerken met een rijk industrieel verleden.  

Wethouder Liesbeth Grijsen: “De ambities beschrijven zorgvuldig en uitgebreid wat van belang is als je hier woningen gaat bouwen. Een heel inspirerende plek die verbinding vormt tussen de binnenstad en het Havenkwartier.” 

Betrokkenheid buurt 

De buurt wordt tijdens een bijeenkomst in juni geïnformeerd over het ambities. Met het bestuur van de Raambuurtvereniging en de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer zijn de plannen onlangs besproken.   

Achtergrond 

Senzora gaat de raambuurt verlaten. In 2017 zijn de suikerwaren verkocht en deze zomer is de nieuwe sodafabriek aan de Noorwegenstraat klaar. Een enkel onderdeel van het bedrijf blijft vooralsnog in de Raambuurt.  

Haalbaarheid verkennen  

In januari 2018 heeft de eigenaar van het Senzoraterrein, Bergsingel BV, een intentieovereenkomst getekend met de gemeente om de haalbaarheid te verkennen van herontwikkeling van het terrein. Dit heeft nu geresulteerd in uitgangspunten voor de herontwikkeling